2.1.17

Media Μαύρο το 2016 κι άραχλο το 2017...

Επιτέλους αποκτήσαμε Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ύστερα από δεκατέσσερις μήνες. Και δεν ήταν μόνο οι...
τηλεοπτικές άδειες, ήταν όλα τα άλλα που πήγαιναν πίσω. Από τις πολιτικές ισορροπίες στα κανάλια έως τη μετάδοση παιδικών διαφημίσεων σε απαγορευμένες ώρες. Νέος πρόεδρος του ΕΣΡ διορίστηκε ο Αθανάσιος Κουτρομάνος και μία από τις πρώτες αποφάσεις ήταν το απαγορευτικό προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη και το κανάλι του.

Οσο για την ΕΡΤ και το αν πρέπει ή όχι να παρουσιάζει τις εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής, το ΕΣΡ ένιψε τας χείρας του, αφήνοντας την ίδια τη δημόσια τηλεόραση να αποφασίζει κατά το δοκούν. Πλέον περιμένει την καθαρογραφή της απόφασης του ΣτΕ ώστε να προχωρήσει στις περαιτέρω ενέργειές του για τις τηλεοπτικές άδειες.

Τηλεοπτικές άδειες

Το μεγάλο σίριαλ του 2016 συνεχίζεται, όπως οι αμερικανικές σειρές, για δεύτερη σεζόν και το 2017. Νέος κύκλος επεισοδίων. Πέρυσι δεν βγήκε αποτέλεσμα, ας ελπίσουμε φέτος να καταλήξουμε κάπου.

Είναι ισχυρό το λόμπι των καναλαρχών, κλειστό επάγγελμα θα λέγαμε. Ψήφισε τον Οκτώβριο του 2015 (!) η κυβέρνηση τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, ξεκίνησε τις διαδικασίες κάποιους μήνες αργότερα κι έφτασε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016 προκειμένου να διεξαχθεί η περίφημη δημοπρασία κατά την οποία «ταλαιπωρήθηκαν» τρία μερόνυχτα οι κροίσοι της TV.

Μετά την απόφαση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του νόμου, όλα τα παραπάνω θεωρούνται ως μη γενόμενα, οπότε το παίρνουμε ξανά από την αρχή.

Στάση πληρωμών

«Στην “Καθημερινή” πληρώνουν και μάλιστα πληρώνουν καλά» έγραφε την προηγούμενη εβδομάδα ένα site στο ρεπορτάζ του κι εξηγούσε πως πληρώθηκαν επιτέλους τα «μπλοκάκια» της εφημερίδας, όχι οι μισθωτοί, κάποια από τα μηνιάτικα που τους χρωστούσαν. Στα περισσότερα... μαγαζιά του Τύπου η περιοδικότητα των πληρωμών δεν έχει καμία σχέση με την κανονικότητα.

Στον ΔΟΛ έφτασε στους πέντε μήνες η καθυστέρηση της μισθοδοσίας, στον Πήγασο του Φώτη Μπόμπολα και στο Real Group του Νίκου Χατζηνικολάου τους τέσσερις, στον «Ελεύθερο Τύπο» ξεπερνάει τους οκτώ, στο Mega τους πέντε κ.ο.κ. Η διαφήμιση έχει μειωθεί, το ίδιο και οι κυκλοφορίες, η κατάσταση θα επιδεινωθεί κι άλλο καθώς φαίνεται...

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο του Δημήτρη Κανελλόπουλου, πατήστε ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: