31.1.17

Αποχώρησαν από τον Προμαχώνα οι αγρότες...

Προμαχώνας
... και οι κτηνοτρόφοι...
Αποχώρησαν από το τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Σερρών που πραγματοποίησαν το...
πρωί της Τρίτης, πεζή, συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Τα τρακτέρ εξακολουθούν να βρίσκονται παραταγμένα στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, έξω από τον Λευκώνα.

Κλειστό παραμένει από χθες το απόγευμα, στις 16.30, το τελωνείο των Ευζώνων, με τους αγρότες και κτηνοτρόφους της κεντρικής Μακεδονίας να έχουν καταλάβει τον κόμβο της Ειδομένης, που βρίσκεται στα 200 μέτρα από τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, αλλά και τις παρακαμπτήριες οδούς που οδηγούν σε αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι αγρότες και κτηνοτρόφοι του δήμου Παιονίας συγκεντρώθηκαν στις 28/1 σε σημείο που βρισκόταν 1,5 χιλιόμετρο πριν από το τελωνείο των Ευζώνων και 1.000 μέτρα προ του κόμβου της Ειδομένης. Χθες, το μπλόκο ενισχύθηκε με συναδέλφους τους από τα Γιαννιτσά, τη Χαλκηδόνα και το Κιλκίς.

Τρακτέρ στα Τέμπη

Νοτιότερα και συγκεκριμένα στην περιοχή των Τεμπών, τρακτέρ προγραμματίζεται να κάνουν την εμφάνισή τους σήμερα στον Πλατύκαμπο όπως αποφάσισε χθεσινή σύσκεψη των αγροτών της περιοχής.

Μετά τη συγκέντρωσή τους θα ακολουθήσει νέα γενική συνέλευση για τον καθορισμό των περαιτέρω κινήσεων.

Την ίδια στιγμή, κάλεσμα για ενίσχυση των μπλόκων απηύθυνε με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «όχι μόνο δεν ικανοποιεί τα δίκαια και ζωτικής σημασίας αιτήματα των μικρομεσαίων αγροτών, αλλά, ακόμα κι αυτές τις μέρες που βρισκόμαστε στα μπλόκα, προχωράει σε νέα μέτρα εναντίον μας».

Μάλγαρα - «πράσινα φανάρια»

Άνοιξαν το μεσημέρι της Τρίτης τα διόδια Μαλγάρων. Σε σημερινή τους συνέλευση οι οι αγρότες έλαβαν απόφαση να επιχειρήσουν το Σάββατο 4/2 στη Θεσσαλονίκη, όπου θα διεξάγεται η 10η Διεθνής Έκθεση «Zootechnia», τη μετάβασή τους με τρακτέρ, αγροτικά οχήματα και ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα.

Σε επαναπροσδιορισμό του σχεδιασμού τους και στήσιμο νέων μπλόκων, προχωρούν σήμερα στην Κεντρική Μακεδονία αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει να αναπτύξουν τη δράση τους σε περιοχές του Πολεοδομικού Συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Στον επ΄ αόριστον αποκλεισμό -και στα δύο ρεύματα- του σημείου «πράσινα φανάρια» (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο Μακεδονία), προχώρησαν εξάλλου χθες λίγο μετά τις 18.00 αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Χαλκιδικής και αρκετών περιοχών της ανατολικής Θεσσαλονίκης. 

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: