31.1.17

Ξυδάκης: Να γίνει συζήτηση στη Βουλή για τη δραχμή...

Στην ανάγκη να υπάρξει «επί της ουσίας» μία συζήτηση περί δραχμής αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του...
ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, σημειώνοντας ότι «δεν πρέπει να υπάρχουν ταμπού όταν κουβεντιάζουμε για τη μοίρα του λαού».

«Πρέπει να φτιάχνουμε σενάρια, να βλέπουμε την ιστορική εμπειρία (..) Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που δεν υπάρχουν άλλες φυσικές αντοχές ενός πληθυσμού» δήλωσε ο κ. Ξυδάκης στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας: «Νομίζω ότι θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση επί της ουσίας πολιτική και εθνική που δεν έχει γίνει τα τελευταία επτά χρόνια. Και φυσικά πρέπει να ξεκινήσει η συζήτηση από τη Βουλή».

«Τα περασμένα χρόνια δαιμονοποιήθηκε μια κουβέντα, εγώ είχα πει ότι και επί δραχμής η Ελλάδα μεγαλούργησε» συνέχισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, επανερχόμενος σε παλαιότερες δηλώσεις του για το θέμα.

«Είχαμε δραχμή και πριν το ευρώ… Το 1910, το 1912, 1930, το 1960 κάτι έκανε μια χώρα, κάπως ζούσαμε, ζούσαμε και σε άλλες περιόδους. Εγώ τη βάζω ιστορικά τη συζήτηση αυτή» συμπλήρωσε.
Καταλόγισε επίσης ευθύνες για το θέμα της δραχμής που άνοιξε στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Άμα την ανοίξουν οι άλλοι, εσύ τι θα πεις εγώ δεν κουβεντιάζω; Αφού το λέει ο κ. Σόιμπλε», είπε συγκεκριμένα, ενώ αναφερόμενος στο ΔΝΤ είπε πως «αυτά για εσωτερική υποτίμηση που προτείνει είναι για ηλιθίους»....

Δεν υπάρχουν σχόλια: