31.1.17

Οργή και αμηχανία στην Άγκυρα...

Οργή και αμηχανία στην Άγκυρα: Ο Τραμπ στέλνει τεθωρακισμένα στους Κούρδους - Media Ο Τραμπ στέλνει τεθωρακισμένα στους Κούρδους...

Η αραβοκουρδική συμμαχία που μάχεται κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία γνωστοποίησε σήμερα στο...
Γαλλικό Πρακτορείο ότι παρέλαβε για πρώτη φορά αμερικανικά τεθωρακισμένα με απόφαση της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, που υποσχέθηκε στις δυνάμεις της «περισσότερη υποστήριξη».

«Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (FDS) έλαβαν για πρώτη φορά αμερικανικά τεθωρακισμένα. Αυτό έγινε μετά την άνοδο στην εξουσία της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υποσχέθηκε περισσότερη υποστήριξη στις FDS», ανέφερε ο Ταλάλ Σέλο, εκπρόσωπος των δυνάμεων αυτών για τις οποίες ο Ερντογάν στο πρόσφατο παρελθόν είχε υποστηρίξει ότι τροφοδοτούν τις «τρομοκρατικές οργανώσεις» των Κούρδων εντός Τουρκίας.

«Στο παρελθόν, παραλαμβάναμε όπλα, πυρομαχικά. Με τα τεθωρακισμένα, εισερχόμαστε σε μια νέα φάση υποστήριξης», διευκρίνισε. Απαντώντας σε ερώτηση αν αυτή η πρώτη ίλη τεθωρακισμένων εγκρίθηκε από τη νέα αμερικανική κυβέρνηση ή από εκείνην του Μπαράκ Ομπάμα, ο Σέλο απάντησε πως ήταν η κυβέρνηση του Τραμπ που το αποφάσισε.

«Υπήρξαν συναντήσεις ανάμεσα στις FDS και εκπροσώπους της νέας κυβέρνησης και μας υποσχέθηκαν περισσότερη υποστήριξη, κυρίως για τη μάχη στη Ράκα», κυριότερου προπυργίου του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, διευκρίνισε ακόμη ο εκπρόσωπος.

Την περασμένη εβδομάδα, ο νέος Αμερικανός πρόεδρος έδωσε περιθώριο έως τα τέλη Φεβρουαρίου στους στρατιωτικούς αξιωματούχους του προκειμένου να του παρουσιάσουν ένα σχέδιο «για να νικήσουν» το Ισλαμικό Κράτος.

Οι FDS, στις οποίες κυριαρχούν οι δυνάμεις των Κούρδων, αλλά ανήκουν και Άραβες μαχητές, ανακοίνωσαν τον Νοέμβριο την έναρξη μεγάλης επιχείρησης για την ανακατάληψη της Ράκα...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: