31.1.17

Απολογισμός διετίας από τον ΣΥΡΙΖΑ...

ΣΥΡΙΖΑΔύο χρόνια συμπληρώνει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και με αφορμή το γεγονός αυτό, το κόμμα της Κουμουνδούρου κυκλοφορεί 16σέλιδο φυλλάδιο, με...
πλήρη απολογισμό του κυβερνητικού έργου ανά τομέα και με κεντρικό πολιτικό σύνθημα, «η σελίδα έχει γυρίσει, προχωράμε μαζί».

Το εν λόγω φυλλάδιο, σύμφωνα με τους συντάκτες του, «παραθέτει μερικές από τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης τα δύο αυτά χρόνια. Είναι ένας απολογισμός. Αλλά ταυτόχρονα και ένας οδικός χάρτης για τη συνέχεια».

Ξεκινώντας από τους τομείς της οικονομίας και της ανάπτυξης, μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά στην «πρωτιά» της Ελλάδας στην απορρόφηση των ΕΣΠΑ με ποσοστό απορρόφησης 100% έναντι 90,5% του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Στη «μάχη» κατά της ανεργίας, οι συντάκτες του φυλλαδίου αναφέρονται στις «θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στον ιδιωτικό τομέα το 2016, αυξήθηκαν κατά 31,5% σε σχέση με το 2014». Όσον αφορά δε, τις συντάξεις, προτάσσεται το πρόσφατο κυβερνητικό μέτρο, της χορήγησης «έκτακτου βοηθήματος 630 εκ. ευρώ για 1.577.442 συνταξιούχους με αποδοχές κάτω από 850 ευρώ».




Έπεται ο απολογισμός σε Παιδεία -Υγεία -Πολιτισμό: Έτσι, «με τον προϋπολογισμό του 2016 σταμάτησε η συνεχής μείωση των εκπαιδευτικών δαπανών που ξεκίνησε το 2011 (μείωση πενταετίας 34%)», ενώ για το χώρο της δημόσιας Υγείας επισημαίνεται η διασφάλιση «πρόσβασης στις παροχές Υγείας για 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους πολίτες».

Στον Πολιτισμό, μεταξύ άλλων, «ολοκληρώθηκαν τα έργα προστασίας και ανάδειξης αρχαιολογικών χώρων και μνημείων του ΕΣΠΑ 2007-2013, με απορροφητικότητα πόρων της τάξης του 98%».

Στους τομείς, Πολιτικό σύστημα -δημόσια διοίκηση -αυτοδιοίκηση, γίνεται αναφορά στην ψήφιση της απλής αναλογικής «για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας». Στον τομέα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, κορυφαία γεγονότα αποτελούν η επαναλειτουργία της ΕΡΤ και η ψήφιση του νόμου 4339/2015 για την αδειοδότηση των ψηφιακών τηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης.

Μεταξύ πολλών δράσεων και μέτρων στους τομείς της Δικαιοσύνης, της Διαφάνειας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, βρίσκει κανείς και «τη συγκρότηση Εθνικού Συμβούλιο κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας, για τη διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής κατά του ρατσισμού». Τέλος, ξεχωριστό κεφάλαιο αποτελεί, ασφαλώς, η ανθρωπιστική διαχείριση του προσφυγικού...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: