31.1.17

Αιχμές Τουρκίας κατά Τραμπ για ισλαμοφοβία...

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Νουμάν Κουρτουλμούς κάλεσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να...
επανεκτιμήσει το αμφιλεγόμενο διάταγμά του που αναστέλλει την είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες πολιτών από επτά κυρίως μουσουλμανικές χώρες.

«Είναι αδύνατο να γίνει αποδεκτή αυτή η απόφαση, που υποκινήθηκε από την ισλαμοφοβία, τα αυξανόμενα αντιμεταναστευτικά αισθήματα και την ξενοφοβία στη Δύση», δήλωσε ο κ. Κουρτουλμούς, σύμφωνα με την εφημερίδα Haberturk.

«Οι πολίτες καμίας χώρας δεν μπορούν να προσδιορίζονται κατηγορηματικά ως κακοί», πρόσθεσε, καλώντας την αμερικανική κυβέρνηση να επανεκτιμήσει την απόφαση.

Το διάταγμα το οποίο υπέγραψε την Παρασκευή ο Ντόναλντ Τραμπ απαγορεύει για 90 ημέρες στους πολίτες επτά κυρίως μουσουλμανικών χωρών, που η Ουάσινγκτον θεωρεί ότι αποτελούν πρόσφορο έδαφος για τρομοκράτες, να εισέλθουν στο αμερικανικό έδαφος: Ιράν, Ιράκ, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία και Υεμένη.

«Είναι εξαιρετικά προσβλητικό ότι μια τέτοια απόφαση λήφθηκε από μια χώρα όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, που είναι χωνευτήρι ανθρώπων όλων των θρησκειών και των εθνοτήτων», είπε ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η Τουρκία φιλοξενεί στο έδαφός της περίπου 2,7 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες και περίπου 300.000 Ιρακινούς πρόσφυγες.

Η Άγκυρα προσδοκά βελτίωση των σχέσεών της με την Ουάσινγκτον με την άφιξη του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο...


Δεν υπάρχουν σχόλια: