31.1.17

Τελικά, ποιος είναι αυτός ο... κανένας;..

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά… Οι δημοσκόποι αδυνατούν να καταγράψουν την πραγματική τάση που επικρατεί στην κοινωνία, αναφορικά με την...
εκλογική συμπεριφορά των Ελλήνων, όταν στηθούν κάλπες. Αφενός επειδή τα μοντέλα ανάλυσης που χρησιμοποιούν είναι ξεπερασμένα, και αφετέρου επειδή η ελληνική κοινωνία ακολουθεί την παγκόσμια τάση, που θέλει τους πολίτες να… κάνουν πλάκα με τους δημοσκόπους.

Υπό την παραπάνω αίρεση, μπορεί κανείς να συμπεράνει κάτι που εύκολα καταλαβαίνει όποιος περπατάει στην κοινωνία, χωρίς παρωπίδες. Η Νέα Δημοκρατία είναι μπροστά, αρκετά μπροστά, με πιθανότατα μη αναστρέψιμο προβάδισμα. Αυτή η πρωτοπορία ωστόσο, εδράζεται στην ψήφο… αναθέματος κατά του ΣΥΡΙΖΑ, και δεν συνιστά, τουλάχιστον όχι ακόμη, θετική ψήφο προς τη γαλάζια παράταξη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κάτι, που εφόσον επιβεβαιωθεί και στην κάλπη, θα δημιουργήσει σοβαρά… θεματάκια σε μια αυριανή κυβέρνηση της ΝΔ, από τη στιγμή που θα έχει προκύψει από το κύμα της άρνησης και της απόρριψης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η λογική λέει “Κυριάκος Μητσοτάκης”. Μόνο που ο σημερινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συγκεντρώνει 21%, ένα ποσοστό εξαιρετικά χαμηλό. Ακόμη πιο κάτω βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, με 12%. Δηλαδή, Μητσοτάκης και Τσίπρας, φτάνουν αθροιστικά στο 33%, ποσοστό που αντανακλά πρωθυπουργική υστέρηση εμπιστοσύνης.

Ειδικά όταν, υπάρχει ένα συμπαγές 46%, που λέει… “κανένας”. Κανέναν από τους δυο. Και αντίστοιχα υψηλό ποσοστό έχει καταγραφεί για τον “κανένα” σχεδόν σε όλες τις δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση της ψήφου θυμού, και της έλλειψης εμπιστοσύνης σε ένα καλύτερο μέλλον, από την πλευρά της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών.

Ποιός είναι λοιπόν, επιτέλους, αυτός ο “κανένας”, που προτιμούν οι Έλληνες σε σχέση με Μητσοτάκη και Τσίπρα;..

πηγή: ysterografa

Δεν υπάρχουν σχόλια: