31.1.17

Ξυδάκης: Ίσως και να έδωσα ένα ατυχές παράδειγμα...

«Ίσως και να έδωσα ένα ατυχές παράδειγμα αυτό-λοιδορούμενος», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του...
ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, αναφερόμενος στη συζήτηση που άνοιξε ο ίδιος για τη δραχμή, χαρακτηρίζοντας «τυχαία» την αναφορά του σε εθνικό νόμισμα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Ξυδάκης επεσήμανε ότι «αυτό που διατύπωσα είναι αν μπορούμε να συζητήσουμε σοβαρά μετά από επτά χρόνια πόνου για μία εθνική συνεννόηση».
«Δεν άνοιξα κανένα θέμα για δραχμή, γιατί να το κλείσω;», διερωτήθηκε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρωινές τηλεοπτικές δηλώσεις του ο κ. Ξυδάκης είχε ταχθεί υπέρ συζήτησης στη Βουλή για το θέμα της δραχμής, επαναφέροντας παλαιότερη θέση του ότι «και επί δραχμής η Ελλάδα μεγαλούργησε».

Σε δεύτερη δήλωσή του εντός της ημέρας ο κ. Ξυδάκης επέμεινε ότι ποτέ δεν υποστήριξε την επιστροφή στη δραχμή, επαναλαμβάνοντας πάντως ότι «οι Έλληνες πολίτες, και οι αιρετοί ακόμη περισσότερο, θα πρέπει με παρρησία και ευθύνη να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και για να τα απορρίψουν».

Αργότερα, σε τρίτη τοποθέτησή του, είπε αναφορικά με την περίοδο των μνημονίων ότι «επτά χρόνια είναι ένα τεράστιο σπιράλ με πόνο για τον ελληνικό λαό» για αυτό και «πρέπει να έχουμε το κουράγιο να θέτουμε ερωτήματα, να απαντάμε στις προκλήσεις των καιρών και να σκεφτόμαστε»...

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: