31.1.17

Σαββίδης: Τα προσωπικά δάνεια Ψυχάρη ακύρωσαν τη συμφωνια...

Non paper  της πλευρας Ιβάν Σαββίδη...

“Παρά τις αρκετές διαρροές των προηγούμενων ημερών σχετικά με τις επαφές και τις...
προτάσεις για τη σωτηρία του ιστορικού συγκροτήματος του ΔΟΛ, η πλευρά του Ιβάν Σαββίδη κράτησε σιγή ιχθύος.

Παρότι ο ομογενής επιχειρηματίας έγινε δέκτης πολλών αιτημάτων, τόσο –κυρίως- από την Κυβέρνηση, όσο και από ανθρώπους του Τύπου να αναλάβει να σώσει τον Οργανισμό, δεν κατέστη δυνατό να παρουσιάσει το σχέδιο που εκπόνησε για τη διάσωση αυτή.

Συγκεκριμένα, ο Ιβάν Σαββίδης θα αναλάμβανε όχι μόνο την υποχρέωση να επενδύσει όλα τα απαραίτητα χρήματα για την απρόσκοπτη λειτουργία του ΔΟΛ, αλλά και ένα μεγάλο ποσό των χρεών, που υπολογίστηκε περίπου στα 40 εκατομμύρια ευρώ! Ένα σχέδιο βασισμένο στην υπόθεση «Μαρινόπουλου» και που είχε την αποδοχή των τραπεζών, όπως τους μεταφέρθηκε από κυβερνητικά στελέχη.

Υπήρχε μόνο ένα εμπόδιο στην κατάθεση της πρότασης και στην οριστική λύση για τον ΔΟΛ: τα προσωπικά δάνεια και εγγυήσεις του Σταύρου Ψυχάρη και της οικογένειάς του, δεν θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτά ως μέρος των ήδη υπέρογκων οφειλών του Οργανισμού, ούτε για τις Τράπεζες, ούτε για τον υποψήφιο αγοραστή.

Και πριν αυτό το «αγκάθι» έβρισκε οριστική λύση, δεν υπήρξε και λόγος να βρεθούν στο ίδιο τραπέζι ο Ιβάν Σαββίδης με τις τράπεζες για να υπογράψουν μια συμφωνία που και οι δυο πλευρές ήξεραν εκ των προτέρων ότι θα καταφέρουν.

Κανένα ραντεβού δεν έγινε το προηγούμενο διάστημα ανάμεσα στους ανθρώπους του Ιβάν Σαββίδη και τον ίδιο τον Σταύρο Ψυχάρη, ενώ ένα και μόνο ραντεβού πραγματοποιήθηκε με εκπροσώπους των Τραπεζών την προηγούμενη Παρασκευή, στο οποίο διαφάνηκε η συμφωνία των δυο πλευρών, εφόσον μπορούσε να ξεπεραστεί ο σκόπελος του κ. Ψυχάρη.

Από το περιβάλλον του Ιβάν Σαββίδη προκύπτει πως ο ίδιος δεν θα σταματήσει να παρακολουθεί την υπόθεση και να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα που υπάρχει να αποτραπεί το οριστικό κλείσιμο των ιστορικών εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα».”...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: