31.1.17

Μητρόπουλος: Εχουν ήδη ψηφιστεί προληπτικά μέτρα...

Μητρόπουλος: Εχουν ήδη ψηφιστεί προληπτικά μέτρα για μετά το 2018 - Mediaγια μετά το 2018...

Διάταξη με την οποία φαίνεται ότι τα προληπτικά μέτρα για το 2018 έχουν ήδη ψηφιστεί αποκαλύπτει ο...
Αλέξης Μητρόπουλος.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ) δίνει στη δημοσιότητα τη διάταξη του τρίτου Μνημονίου (ν. 4336/2015) που προβλέπει τη λήψη προληπτικών (εμπροσθοβαρών) μέτρων για την επίτευξη του πλεονάσματος 3,5% επί του ΑΕΠ για το 2018 και τα επόμενα έτη.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ γνωρίζει ότι θα στενοχωρήσει για άλλη μια φορά το πολιτικό προσωπικό των πέντε μνημονιακών κομμάτων, τη συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών, που ψήφισε τις σκληρές για τον λαό μας διατάξεις του τρίτου Μνημονίου και συνεχίζει να τον εμπαίζει και να του αποκρύπτει συστηματικά την αλήθεια» σημειώνει ο κ. Μητρόπουλος.

Η ανακοίνωση της ΕΝΥΠΕΚΚ:

Προληπτικά μέτρα για μετά το 2018 έχουν ήδη ψηφιστεί!

Ιδού η διάταξη!

Σημείο τριβής της κυβέρνησης με τους δανειστές έχει αναδειχθεί τον τελευταίο καιρό το ζήτημα της λήψης προληπτικών μέτρων για το 2018 και μετά.

Από τη μια η κυβέρνηση επιτίθεται στο ΔΝΤ και κυρίως στον κ.Σόιμπλε ότι οψιγενώς βάζει στο τραπέζι το ζήτημα των προληπτικών μέτρων και από την άλλη ο κ.Σόιμπλε αντιτείνει «την τήρηση των συμπεφωνημένων».

Το τραγικό όμως για την πολύπαθη χώρα μας είναι ότι το σύνολο του πολιτικού προσωπικού δείχνει να μην γνωρίζει τί έχει ψηφίσει και σε τί έχει δεσμεύσει την πατρίδα!

Χθες μάλιστα από την Πορτογαλία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Πρ.Παυλόπουλος φάνηκε να μην γνωρίζει τη σχετική διάταξη του τρίτου Μνημονίου που με δική του μάλιστα εντολή δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως!! Την ίδια εντύπωση έδωσε στους Έλληνες και ο Πρόεδρος του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής σε χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη!

Η ΕΝΥΠΕΚΚ, οι δεκάδες επιστήμονές της και τα εκατοντάδες μέλη της πραγματικά ανησυχούν πολύ γι’αυτό.

Όμως ο λαός πρέπει να ενημερωθεί. Πρέπει να μάθει όλη την αλήθεια!

Η ΕΝΥΠΕΚΚ δίνει σήμερα στη δημοσιότητα τη σχετική διάταξη του τρίτου Μνημονίου (ν. 4336/2015) που προβλέπει τη λήψη προληπτικών (εμπροσθοβαρών) μέτρων για την επίτευξη του πλεονάσματος 3,5% επί του ΑΕΠ για το 2018 και τα επόμενα έτη. Εκεί περιέχεται και η περιγραφή των σχετικών μέτρων που πρέπει να ληφθούν (ΦΠΑ, συντάξεις, φορολογία).

Η ΕΝΥΠΕΚΚ γνωρίζει ότι θα στενοχωρήσει για άλλη μια φορά το πολιτικό προσωπικό των πέντε μνημονιακών κομμάτων, τη συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών, που ψήφισε τις σκληρές για τον λαό μας διατάξεις του τρίτου Μνημονίου και συνεχίζει να τον εμπαίζει και να του αποκρύπτει συστηματικά την αλήθεια.
Ιδού η διάταξη!
(ν. 4336/2015, ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Γ. ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΣΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ, σελ. 1014 επ.)

«Η Ελλάδα θα θέσει ως στόχο την επίτευξη ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ δημοσιονομικού πλεονάσματος ύψους 3,5% του ΑΕΠ, μέσω ενός συνδυασμού ΕΜΠΡΟΣΘΟΒΑΡΩΝ παραμετρικών δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένων ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΦΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ, υποστηριζόμενου από ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για την ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης και της διαχείρισης των δημόσιων οικονομικών, καθώς και για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, ενώ παράλληλα θα διασφαλίζεται η επαρκής προστασία των ευπαθών ομάδων. (….) Για την επιτυχία ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ».

Και από το αγγλικό κείμενο:
«Greece will target a medium-term primary surplus of 3.5% of GDP to be achieved through a combination of upfront parametric fiscal reforms, including to its VAT and pension system, supported by an ambitious programme to strengthen tax compliance and public financial management, and fight tax evasion, while ensuring adequate protection of vulnerable groups. (…) Success will require the sustained implementation of agreed policies over many years.»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: