31.1.17

Η απάντηση Παππά...

 Η απάντηση Παππά για τα καυστικά σχόλια για την Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία - Mediaγια τα καυστικά σχόλια για την Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία...

Τη δική του απάντηση για τα όσα γράφονται στα κοινωνικά δίκτυα όσον αφορά τη...
δημιουργία της Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας δίνει ο Νίκος Παππάς, Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης με ανάρτησή του στο Facebook.

Αφού παραδέχεται ότι πολλά από τα σχόλια είναι ιδιαιτέρα εμπνευσμένα, επιτίθεται σε «επίσημα τρολ ορισμένων κομμάτων» περνά σε πιο σοβαρά θέματα κάνοντας λόγο για τις «εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τη συνειδητή αποχώρηση της χώρας από ένα τομέα εξαιρετικά ευαίσθητο, ο οποίος άπτεται εκτός των άλλων και της εθνικής ασφάλειας».

Ζητά τη συμβολή όλων προκειμένου η Ελλάδα να ισχυροποιηθεί. Και αναρωτιέται «εάν η Ελλάδα πρέπει να έχει διαστημική υπηρεσία, όπως η Τουρκία και σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες ή, μήπως, προτιμάει κανείς να πετάξουμε τα δικαιώματά μας στα σκουπίδια όπως κάναμε όταν πουλήσαμε μαζί με τον ΟΤΕ το δορυφόρο Hellas SAT;»

Διαβάστε την απάντηση του Νίκου Παππά

Διαβάζω στα social media πολλές χιουμοριστικές αναρτήσεις σχετικά με τo Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Εφαρμογών (ΕΚΔΕ) και, μάλιστα, πολλές από αυτές είναι ιδιαίτερα εμπνευσμένες. Πέραν της πλάκας, όμως, και ασφαλώς πολύ πέρα από τα επίσημα τρολ ορισμένων κομμάτων, οφείλουμε να ασχοληθούμε πολύ σοβαρά με ένα θέμα που βρίσκεται στην καρδιά της ελληνικής κυριαρχίας και της εθνικής μας ασφάλειας.
Κάποιοι, αντί να κάνουν χαβαλέ, θα όφειλαν να απολογηθούν για τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για τη συνειδητή αποχώρηση της χώρας από ένα τομέα εξαιρετικά ευαίσθητο, ο οποίος άπτεται εκτός των άλλων και της εθνικής ασφάλειας. Πρέπει όλοι να συμβάλλουν, ώστε, έστω και τώρα, να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες προκειμένου και η Ελλάδα να ισχυροποιηθεί, και σημαντικά έσοδα να διασφαλίσουμε από την αξιοποίηση ενός περιουσιακού στοιχείου του ελληνικού λαού. Επίσημες ανακοινώσεις κομμάτων δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής και είναι μάλλον λογικό.
Το ερώτημα πάντως είναι απλό. Πρέπει να έχει η Ελλάδα διαστημική υπηρεσία, όπως η Τουρκία και σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες ή, μήπως, προτιμάει κανείς να πετάξουμε τα δικαιώματά μας στα σκουπίδια όπως κάναμε όταν πουλήσαμε μαζί με τον ΟΤΕ το δορυφόρο Hellas SAT;...

Δεν υπάρχουν σχόλια: