30.1.17

Εβδομάδα μπλόκων...

ΑΡΓΟΛΙΔΑΕβδομάδα κλιμάκωσης των αγροτικών κινητοποιήσεων ξεκινά, τη στιγμή που ήδη ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται επί...
ποδός και με μπλόκα και συσκέψεις δρομολογεί τις εξελίξεις του αγώνα του. 

Στη Δυτική Μακεδονία, ξεκινούν από σήμερα έως και την Πέμπτη 2/2 τα αγροτικά μπλόκα σε συνέχεια και της σχετικής απόφασης που λήφθηκε στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης των εκπροσώπων των συντονιστικών τους επιτροπών.

Στο πλαίσιο αυτό, μετά τις 12 αναμένεται να στηθεί το αγροτικό μπλόκο στο 'Αργος Ορεστικό, δηλαδή στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, στον δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία.

Επίσης, εντός της ημέρας, αναμένεται οι αγρότες στο Καλονέρι Βοείου, να στήσουν το μπλόκο της Αγίας Κυριακής, στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, από τη διασταύρωση Σιάτιστας.

Σήμερα, μετά τις 12 το μεσημέρι στήνεται και το μπλόκο στην εθνική οδό Φλώρινας-Έδεσσας από αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής Αμυνταίου, στον κόμβο Αντιγόνου.

Από την Τρίτη ξεκινούν κι οι αγρότες των Τεμπών, με σημείο συνάντησης τον κόμβο της Γυρτώνης. 

Την Κυριακή, αγρότες και κτηνοτρόφοι απέκλεισαν την εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνου στο ύψος του κόμβου «Μεγάλα Χωράφια» για περίπου 15 λεπτά. Παράλληλα, οι αγρότες της Αιγιάλειας, έκλεισαν (για λίγες ώρες, όπως είπαν) τη νέα εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου.

Επίσης έκλεισε, στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής, η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Ευζώνων, σε αμφότερα τα ρεύματα, από αγρότες και κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής Πολυκάστρου. Όπως λένε οι ίδιοι, το κλείσιμο της εθνικής οδού αποφασίστηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός (όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου δήμου Παιονίας, Θωμάς Καρυπίδης) ότι δεν τους επιτράπηκε «να πάμε στον κόμβο της Ειδομένης και να παραταχθούμε με τα τρακτέρ μας». Ο κ. Καρυπίδης συμπλήρωσε πως θα γίνει γενική συνέλευση στο σημείο, προκειμένου να αποφασιστεί η εξέλιξη της συγκεκριμένης κινητοποίησης, «με το πιο πιθανόν να είναι, εντός της επόμενης ώρας, να έχουμε πάρει τα τρακτέρ μας από το οδόστρωμα». Τελικά, η εθνική οδός άνοιξε περίπου στις 8.30 το βράδυ. 

Αγρότες από Γιαννιτσά, Αίγιο, Αλεξάνδρεια και Κιλκίς, αναμένεται να φτάσουν ώς τη Δευτέρα, στο ίδιο σημείο. Ήδη έχει αποφασιστεί ότι το δεύτερο κομβικό μπλόκο στην περιοχή, (εκτός δηλαδή, από αυτό των Ευζώνων) θα στηθεί στην ανατολική Θεσσαλονίκη, έξω από το αεροδρόμιο. 

Την ίδια στιγμή, ενισχύεται και το μπλόκο της Νίκαιας Λάρισας, όπου έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 450 τρακτέρ, ενώ παραμένει κλειστό το ρεύμα της εθνικής οδού προς Αθήνα. Σύμφωνα με τους αγρότες, καθημερινά θα κλείνει για ένα δίωρο και το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Αποφασίστηκε επίσης, να προχωρήσουν και σε νέες μορφές κινητοποιήσεων τις επόμενες ημέρες, προγραμματίζοντας για την Τετάρτη τη συμμετοχή τους με τρακτέρ στο «καραβάνι για τη σωτηρία της υγείας» της ΠΟΕΔΗΝ που θα φτάσει στη Λάρισα.

Τέλος, οι αγρότες του Προμαχώνα δηλώνουν αποφασισμένοι να φτάσουν στο τελωνείο, παρά τους αστυνομικούς περιορισμούς...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: