17.1.17

ΟΙΥΕ: Νίκη των εργαζομένων ...

...η απόφαση για κλειστά εμπορικά τις Κυριακές...
Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) χαρακτήρισε νίκη των εργαζομένων την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για τη μη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές σε...
τρεις νομαρχίες της χώρας, τονίζοντας πως σε αυτή την απόφαση καταγράφονται τα συνταγματικά δικαιώματα των εργαζομένων και των πολιτών, σε σχέση με την αργία της Κυριακής. «Ο αγώνας μας για τις Κυριακές συνεχίζεται, κανένα μαγαζί την Κυριακή ανοικτό», αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.
Μετά την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ τη Δευτέρα για μη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές σε περιοχές της χώρας, η ΟΥΙΕ μέσω ανακοίνωσης κάνει λόγο για νίκη των εργαζόμενων και μια πρώτη δικαίωση του συνεχιζόμενου αγώνα τους ενάντια στη γενικευμένη κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

Όπως υποστηρίζουν, το σημαντικότερο όλων είναι ότι, σε αυτή την απόφαση καταγράφονται τα συνταγματικά δικαιώματα των εργαζομένων και των πολιτών, σε σχέση με την αργία της Κυριακής, ενώ υπογραμμίζουν πως η απόφαση του ΣτΕ συνιστά πρόκριμα και για την περαιτέρω κατάργηση της λειτουργίας των καταστημάτων τις 8 Κυριακές, που θεσμοθέτησαν οι προηγούμενες μνημονιακές Κυβερνήσεις και τις διατηρεί και η σημερινή Κυβέρνηση, στο όνομα «της ανάπτυξης και της απασχόλησης».

Υπενθυμίζεται πως η απόφαση αφορά τις παρακάτω νομαρχίες:

1) Αττικής: α) Ιστορικό κέντρο Αθηνών και β) Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου

2) Κεντρικής Μακεδονίας: α) Ιστορικό κέντρο Θεσσαλονίκης και β) Χαλκιδική 

3) Νότιο Αιγαίο: Οι Δήμοι: α) Ρόδου, β) Κω, γ) Σύρου Ερμούπολης, δ) Μυκόνου και ε) Θύρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: