30.1.17

Γιώργος Κιμούλης για πρόεδρος....

Γιώργος Κιμούλης
Κατ’ αρχάς να διευκρινίσουμε πως ναι, όντως ο Γιώργος Κιμούλης έχει δεχτεί πρόταση για το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Οχι όμως για να...
γίνει διευθύνων σύμβουλος, αλλά πρόεδρος του Δ.Σ. Αυτό είναι κάτι το πολύ διαφορετικό, έτσι;

Και αφαιρεί το βασικό επιχείρημα όλων εκείνων, ειδικά των παρατρεχάμενων του συστήματος που λυμαίνεται για χρόνια τον πολιτισμό στην Ελλάδα, ότι ο Κιμούλης δεν είναι μάνατζερ οπότε δεν μοιάζει ικανός για το... αξίωμα.

Ποιος μπορεί να εκφράσει αντίρρηση για μια θέση (του προέδρου) που διαθέτει κυρίως συμβολική και καλλιτεχνική χροιά παρά διοικητική ή στενά οικονομικοτεχνική;

«Από τα 30 του χρόνια γεμίζει θέατρα και τα γεμίζει μόνος του. Ως ηθοποιός, ως σκηνοθέτης, ως διασκευαστής, ως τα πάντα – μόνο σκούπα που δεν βάζει. Επιπλέον, έχει ασχοληθεί με την παραγωγή και διαθέτει διοικητικά προσόντα» όπως εύστοχα έγραψε και η Ελενα Ακρίτα αποστομώνοντας όσους έσπευσαν να αντιδράσουν.

Δεν είναι κομματικό στέλεχος ο Γιώργος Κιμούλης, ανεξαρτήτως αν κατά καιρούς έχει εκφραστεί υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ηταν και σφόδρα επικριτικός άλλωστε όταν χρειάστηκε. Και, πράγματι, δεν είναι κάποιος χωρίς περγαμηνές στον χώρο του -το αντίθετο!- ώστε να δυσφορήσουμε δικαίως με την επιλογή.

Δεν είδα ανάλογα κύματα αντίδρασης για τον Γιώργο Κουμεντάκη στη Λυρική Σκηνή ή την επιλογή της Κατερίνας Κοσκινά στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Προφανώς ο Κιμούλης βρίσκεται έξω από τη σφαίρα επιρροής τους, εξ ου και οι... αμφιβολίες για τις... ικανότητές του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα αργήσει η ανακοίνωση για την ανάληψη της θέσης του προέδρου του Δ.Σ. του ΚΠΙΣΝ.

Την αναμένουμε και αμέσως μετά περνάμε στην κριτική.

Για τα πεπραγμένα του φυσικά, όχι για το πρόσωπο και την πολιτική του άποψη.

 Δημήτρης Κανελλόπουλος

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: