22.1.17

Ο κόφτης και ο δότης...

Μετωπική αντιπαράθεση στο «Ακραίως» ενόψει της επιστολής Τσακαλώτου
Μετωπική αντιπαράθεση στο «Ακραίως» εν όψει της επιστολής Τσακαλώτου...
Τα πνεύματα οξύνθηκαν στην σημερινή εκπομπή του ΣΚΑΪ "Ακραίως" του Τάκη Χατζή εν όψει της επιστολής Τσακαλώτου που πρόκεται να...
σταλεί στους δανειστές.

Η αξιολόγηση δεν έχει κλεισει ακόμη και σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής "Ακραίως" η επιστολή Τσακαλώτου περιλαμβάνει νέες μειώσεις σε συντάξεις και μείωση του αφορολόγητου.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης επεσήμανε πως "η κυβέρνηση ενεργοποίησε τον δότη και όχι τον κόφτη" και ανέφερε πως υπάρχει ήδη κόφτης 3% και για τις χώρες που δεν είναι στο ευρώ. 
Από την άλλη πλευρά ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κλείσει ακόμη την αξιολόγηση καθώς πρέπει να παρθούν πρόσθετα μέτρα για να επιτευχθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα.

"Ξέρετε γιατί η κυβέρνηση δεν κλείνει την αξιολόγηση; Γιατί πρέπει να καταθέσει στην Βουλή το μεσοπρόθεσμο που περιλαμβάνονται στόχοι για πρωτογενή πλεονάσματα και αυτο σημαίνει σημαντικές μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια και πρόσθετα μέτρα. Δεν τολμάει η κυβέρνηση να τα βάλει με τους συνδικαλιστές" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαζαρίδης και πρόσθεσε ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση καθώς θα φέρει επενδύσεις 100 δισ. ευρώ μέσα σε πέντε χρόνια για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. 

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας από την πλευρά του σημείωσε πως η χώρα οδηγείται σε αδιεξοδο και πως θα υπάρχει ένα δίλημμα. Και αυτό θα είναι διαρκή λιτότητα ή grexit. Επεσήμανε πως χρειάζεται αλλαγή πολιτικού σκηνικού με άλλη κυβέρνηση αλλά να μην αποτελείται από ένα κόμμα για να επαναδιαπραγμευτούμε με τους εταίρους, όπως είπε. "Το ΠΑΣΟΚ δεν θα κάνει κυβέρνηση ούτε μόνο με τη ΝΔ, ούτε μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ" σημείωσε χαρακτηριστικά. 

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: