14.1.17

Το «μεγάλο ερώτημα» του Γ. Ντάισελμπλουμ...


Ο πρόεδρος του Eurogroup, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε βελγική εφημερίδα αναφέρθηκε στη χώρα μας σημειώνοντας πως «κινείται προς τη...
σωστή κατεύθυνση» ενώ παράλληλα υποστήριξε πως «αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη των υπολοίπων κρατών-μελών». Μεταξύ άλλων, έθεσε και ένα «μεγάλο ερώτημα»...

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στη συνέντευξή του στην L' Echo (έκδοση Σαββατοκύριακου), με κεντρικό τίτλο «Η περισσότερη Ευρώπη δεν είναι η απάντηση στα προβλήματά μας», ερωτηθείς για την Ελλάδα και για το κατά πόσο εξακολουθεί να είναι ανήσυχος, απάντησε ότι η χώρα μας κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, αφού εδώ και πολλά συνεχόμενα τρίμηνα σημειώνει ανάπτυξη, έχει ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού, ενώ αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη των υπολοίπων κρατών-μελών.

Το μεγάλο ερώτημα, σημείωσε, είναι το κατά πόσο θα διαρκέσει η πολιτική σταθερότητα χωρίς να αναλύσει βαθύτερα τη σκέψη του.

Σε επόμενη ερώτηση αναφορικά με το χρέος, ο Γ. Ντάισελμπλουμ επισημαίνει ότι έχει μειωθεί το επιτόκιο και έχει επιμηκυνθεί ο χρόνος αποπληρωμής, ενώ δεν αποκλείει να γίνουν ακόμα περισσότερα σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο.

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να παραμείνει πρόεδρος του Eurogroup

Πέρα από την Ελλάδα και κληθείς να διατυπώσει την άποψή του για το μέλλον της Ευρώπης και της Ευρωζώνης ειδικότερα, ο Ολλανδός κυβερνητικός αξιωματούχος εμφανίζεται σχετικά αισιόδοξος, θεωρώντας μικρή την πιθανότητα μιας νέας μεγάλης κρίσης μέσα στο 2017, καθώς και το ενδεχόμενο επικράτησης των λαϊκιστών στην Ολλανδία, τη Γαλλία ή τη Γερμανία.

Όσον αφορά τέλος για το δικό του μέλλον, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών υπογραμμίζει ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να παραμείνει πρόεδρος του Eurogroup ακόμα και σε περίπτωση εκλογικής του ήττας στην Ολλανδία.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: