5.1.17

Συνελήφθη η Πόλα Ρούπα...

Πόλα ΡούπαΣυνελήφθη στις 6 το πρωί το μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα» και σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη από κλιμάκιο της...
Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ύστερα από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ.

Η 48χρονη Πόλα Ρούπα διέμενε μαζί με το ανήλικο παιδί της στον πρώτο όροφο διώροφης οικίας στην οδό Ζαΐμη στην Ηλιούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έφερε καμία αντίσταση στους αστυνομικούς και τους ακολούθησε χωρίς αντίρρηση στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής, όπου κρατείται (εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθεί σε ειδικό εφέτη ανακριτή), ενώ τους ζήτησε να προστατέψουν το παιδί της.

Φέρεται να είχε στην κατοχή της πιστόλι (σε σακίδιο πλάτης), το οποίο δεν χρησιμοποίησε, ούτε προέβαλε κάποια αντίσταση.

Ταυτόχρονα με την επιχείρηση στην Ηλιούπολη, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής έκαναν έφοδο σε άλλο διαμέρισμα στην οδό Αθανασίου Διάκου 31 στον Άγιο Δημήτριο, όπου συνελήφθη μια 24χρονη, η οποία κατηγορείται για υπόθαλψη.

Δεν έχει διευκρινιστεί ποια ακριβώς είναι η σχέση της 24χρονης με την Πόλα Ρούπα, αλλά το βέβαιο είναι ότι τη βοηθούσε στο θέμα του παιδιού, για την επιμέλεια του οποίου θα αποφανθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Θα ακολουθήσουν το μεσημέρι ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ.

Θυμίζουμε ότι μετά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη στο Μαρούσι το καλοκαίρι του 2014, οι αρχές είχαν φτάσει κοντά στη Ρούπα πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν είχε επιχειρήσει να βοηθήσει σε απόδραση του Μαζιώτη με τη χρήση ελικοπτέρου. 

Τότε ο πιλότος του ελικοπτέρου -το οποίο η Ρούπα είχε μισθώσει με ψεύτικα στοιχεία- είχε αποτρέψει τα σχέδιά της...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: