26.1.17

Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα ανακάμπτει γρηγορότερα...


Ολοκληρώθηκε το Eurogroup - Οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ - Μοσκοβισί κατά τη συνέντευξη Τύπου...

Την επιθυμία να κλείσει η β'αξιολόγηση εξέφρασαν οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup τονίζοντας παράλληλα ότι...
είναι αδιαπραγμάτευτη η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα αυτή την στιγμή.

Σε δηλώσεις του κατά την Συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ επεσήμανε ότι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει γρηγορότερα από ό,τι αναμενόταν ενώ επεσήμανε την ανάγκη να κλείσουν το γρηγορότερο δυνατό οι εκκρεμότητες προκειμένου να επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα, χωρίς όμως να αναφέρει συγκεκριμένη ημερομηνία.

Όπως είπε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδριασης «ενθαρρύναμε τους Έλληνες να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προκειμένου να επιστρέψουν οι θεσμοί το γρηγορότερο δυνατό».

Έκανε θετική αναφορά στα αποτελέσματα της οικονομίας, επισημαίνοντας ότι θα ξεπεραστούν οι στόχοι του 2016 για τα δημοσιονομικά καθώς και ότι η οικονομία ανακάμπτει γρηγορότερα από ό,τι αναμενόταν. Τόνισε ότι «υπάρχει σαφής κατανόηση πως η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι στόχος όλων».

Με αισιοδοξία βλέπει την κατάσταση και ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί, εκφράζοντας την ανάγκη επίτευξης μιας καθολικής συμφωνίας πάνω στα εκκρεμή ζητήματα, για τις μεταρρυθμίσεις και τα δημοσιονομικά στην Ελλάδα.

Υπογράμμισε ότι απαιτείται η δημιουργία ενός μηχανισμού που να διασφαλίζει και τις δύο πλευρές, καθώς και τους στόχους του προγράμματος. «Είχαμε καλή συζήτηση, που μας επιτρέπει να δούμε τα επόμενα βήματα με αισιοδοξία», δήλωσε ο ίδιος.

Μάλιστα, ο Πιερ Μοσκοβισί και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ επιβεβαίωσαν ότι η παρουσία του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα αποτελεί προαπαιτούμε από ορισμένα κράτη-μέλη της ευρωζώνης με τον πρόεδρο του Eurogroup να λέει χαρακτηριστικά ότι το Ταμείο είναι «απαραίτητο»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: