26.1.17

«Δεν υπάρχουν νέες καταστάσεις προς συζήτηση»...

Τετ α τετ Τσακαλώτου - Σόιμπλε πριν το Eurogroup


...λέει ο αδιάλλακτος Σόιμπλε.
 Ντομπρόβσκις: H κατάσταση στην Ελλάδα βελτιώνεται.

LIVE οι αφίξεις των 19 υπουργών Οικονομικών του Eurogroup...
Προσερχόμενος στη συνεδρίαση των 19 υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο Σόιμπλε είπε ότι...
για το ελληνικό ζήτημα «δεν υπάρχουν νέες καταστάσεις προς συζήτηση».

«Θα πρέπει να περιμένουμε» συνέχισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας που υπογράμμισε ότι είναι θέμα της Ελλάδας να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση.

«Δεν ξέρουμε τις σκέψεις της ελληνικής κυβερνήσεως» συνέχισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τόνισε ότι η Αθήνα «μέχρι τώρα δεν έχει κάνει απολύτως αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί».

«Έχει έρθει όμως η ώρα να κάνει αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί» συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

«Οι θεσμοί κάνουν τις διαπραγματεύσεις  με την ελληνική πλευρά» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο κ. Σόιμπλε ο οποίος υπογράμμισε ότι «το πότε θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση εναπόκειται στην Ελλάδα».

«Δεν θα έχουμε εντατικές συνομιλίες σήμερα, για την Ελλάδα» έκλεισε τη δήλωσή του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.


Ντομπρόβσκις: Εργαζόμαστε για να δούμε τα μέτρα που απαιτούνται για να εξασφαλιστεί η πλήρης συμμετοχή του ΔΝΤ



Από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προσήλθε στους χώρους του Συμβουλίου ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Επίτροπος αρμόδιος για  το Ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Ο κ. Ντομπρόβσκις δήλωσε ότι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα  βελτιώνεται σταδιακά και  χώρα η πήγε σχετικά καλύτερα από τον περασμένο χρόνο, αλλά θα συζητηθούν τα μέτρα που χρειάζονται για να επιτευχθεί πλεόνασμα 3,5% μέχρι το 2018 και ποια μέτρα ή μηχανισμοί απαιτούνται για μετά το 2018. Αναφορικά με το κλείσιμο της αξιολόγησης στο σημερινό Eurogroup ή αν αυτή θα μετατεθεί για το επόμενο, της 20ης Φεβρουαρίου, ο  ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε πως “βάζουμε την ουσία πάνω από τις προθεσμίες” και τόνισε πως χρειάζεται προσπάθεια από όλες τις πλευρές για ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Αναφορικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, ο κ.  Ντομπρόβσκις επανέλαβε πως η συμμετοχή του Ταμείου είναι απαραίτητη υπογραμμίζοντας ότι “εργαζόμαστε για να δούμε  τα αναγκαία μέτρα που απαιτούνται για να εξασφαλιστεί η πλήρης συμμετοχή του ΔΝΤ”

Δεν υπάρχουν σχόλια: