2.1.17

Στουρνάρας, Γεωργίου και "ντόπιοι ολιγάρχες"...


πίσω απο "περίεργα" δημοσιεύματα...

Συμφέροντα με ονοματεπώνυμο βλέπει  η κυβέρνηση πίσω από «περίεργα» δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο των τελευταίων ημερών που...
βλέπουν είτε εξωθεσμικές παρεμβάσεις στις ανεξάρτητες αρχές είτε καταστροφές στο χώρο της δημόσιας υγείας.

Στο Μέγαρο Μαξίμου φωτογραφίζουν τραπεζικούς κύκλους , ολιγάρχες και εκπροσώπους του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος πίσω από το πρόσφατο δημοσίευμα των FT και μάλιστα κυβερνητικοί κύκλοι δεν διστάζουν να πουν ότι πρόσωπα όπως ο Γιάννης Στουρνάρας και ο Ανδρέας Γεωργίου πιθανόν να έχουν εμπλοκή με τον τρόπο τους στη διασπορά όλων των ανακριβειών που μεταφέρονται στον ξένο Τύπο.

Επισήμως η κυβέρνηση αποφεύγει να κατονομάσει όσους διακινούν ψευδείς πληροφορίες ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος έχει μιλήσει για πρωταγωνιστές του παλαιού πολιτικού συστήματος που έχουν πάρει άριστα στις εξωθεσμικές παρεμβάσεις και χρυσό μετάλλιο εδώ και μία τριακονταετία και μάλιστα έχουν το θράσος να εγκαλούν τη σημερινή κυβέρνηση που έχει κάνει μεγάλα βήματα στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς.

Την ίδια ώρα κυβερνητικοί κύκλοι δεν θεωρούν καθόλου τυχαία την αναπαραγωγή καταστροφολογίας για τη δημόσια υγεία μέσω του Guardian  διαπιστώνοντας ότι το επίμαχο δημοσίευμα επικαλείται στοιχεία της περιόδου 2011 και 2012 και δεν στηρίζεται σε καμία τεκμηριωμένη έκθεση που λαμβάνει υπόψη της τα νεώτερα δεδομένα και στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Σύμφωνα με την κυβέρνηση και το εν λόγω δημοσίευμα έχει ως αφετηρία σε κινδυνολόγους και λαίκιστές που προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα ανασφάλειας στην κοινωνία την ώρα που για πρώτη φορά προσφέρονται υπηρεσίες στους πολίτες της χώρας χωρίς διακρίσεις ακόμη και στους ανασφάλιστους.

Πάντως το Μαξίμου παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα σε διεθνή μέσα ενημέρωσης και δεν υποτιμά την πιθανότητα να συνδέονται με μία συστηματική προσπάθεια δημιουργίας για μία ακόμη φορά στρεβλών εντυπώσεων για τη χώρα. Κι αυτό τη χρονική στιγμή που θα κριθούν πολλά σε επίπεδο διαπραγμάτευσης με τους δανειστές για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Ήδη συνεργάτες του πρωθυπουργού βλέπουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να παρουσιάσει την πιθανότητα επέκτασης του κόφτη δημοσιονομικής διόρθωσης για το 2019 και 2020 ως ένα νέο μνημόνιο μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν αρνητικές εντυπώσεις...

Πολιτικός (enimerosi24)

Δεν υπάρχουν σχόλια: