1.1.17

«Δεν είμαι σίγουρος...»...


Αμφιβολίες για τις κατηγορίες περί ρωσικής εμπλοκής στις αμερικανικές εκλογές εξακολουθεί να έχει ο Ντόναλντ Τραμπ βάζοντας... δύσκολα στην...
απερχόμενη κυβέρνηση Ομπάμα, η οποία συνεχίζει να εκτοξεύσει κατηγορίες. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ήδη έχει ανακοινώσει ότι θα περιμένει τις κινήσεις του νέου προέδρου των ΗΠΑ πάνω στο ζήτημα, παρά το γεγονός ότι οι σχέσεις των δύο χωρών παραμένουν σε... ψυχροπολεμικά επίπεδα.

Σχολιάζοντας τις κυρώσεις που επέβαλε ο Λευκός Οίκος κατά της Μόσχας ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε «θέλω μόνο να είναι σίγουροι γι' αυτό, επειδή πρόκειται για μια μάλλον σοβαρή κατηγορία, και θέλω να είναι σίγουροι γι' αυτό».

Υπενθύμισε πως οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν κάνει λάθος όταν είχαν υποστηρίξει πως το Ιράκ είχε στην κατοχή του όπλα μαζικής καταστροφής (το πρόσχημα που είχε οδηγήσει στην αμερικανική επέμβαση το 2003) και χαρακτήρισε την επέμβαση εκείνη «καταστροφή, επειδή έκαναν λάθος».

Ο Τραμπ δήλωσε εξάλλου πως είναι «άδικο» οι ΗΠΑ να κατηγορούν τη Ρωσία για ηλεκτρονική πειρατεία, εφόσον έχουν οποιαδήποτε αμφιβολία σχετικά μ' αυτό το θέμα.

«Γνωρίζω πολλά πράγματα σχετικά με την πειρατεία. Και η πειρατεία είναι κάτι πολύ δύσκολο να αποδείξει κανείς. Συνεπώς θα μπορούσε να πρόκειται για κάποιον άλλον. Γνωρίζω επίσης πράγματα που άλλοι δεν γνωρίζουν και συνεπώς δεν μπορούν να είναι σίγουροι για το τι συμβαίνει», δήλωσε ο Τραμπ.

Άφησε μάλιστα ανοιχτό και το ενδεχόμενο για... σημαντικές ανακοινώσεις, καθώς, ερωτηθείς τι είναι αυτό που ξέρει για το θέμα και το οποίο οι άλλοι δεν ξέρουν, αρκέσθηκε να απαντήσει «θα το μάθετε την Τρίτη ή την Τετάρτη».

Ο Τραμπ ερωτήθηκε επίσης σχετικά με τη θέση που θα υιοθετήσει στο θέμα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο αφού αναλάβει, στις 20 Ιανουαρίου, τα προεδρικά καθήκοντά του.

«Αν έχετε κάτι σημαντικό, γράψτε το και στείλτε το με το ταχυδρομείο, όπως κάναμε άλλοτε, επειδή, θα σας το πω, κανένας υπολογιστής δεν είναι ασφαλής. Γελάω μ' αυτά που λένε, κανένας υπολογιστής δεν είναι ασφαλής», απάντησε.

Ο Τραμπ προσπάθησε εξάλλου να δώσει έναν θετικό τόνο στις δηλώσεις του λέγοντας πως ελπίζει ότι «θα έχουμε εξαίρετες σχέσεις με πολλές χώρες συμπεριλαμβανομένων της Ρωσίας και της Κίνας».

Όμως δεν δίστασε να επικρίνει ξανά τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι για τις δηλώσεις του σχετικά με την πολιτική του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή, τις οποίες χαρακτήρισε «πολύ άδικες».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: