15.1.17

Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες...


Σημαντική επιδείνωση του καιρού αναμένεται από τις βραδινές ώρες της Κυριακής με βροχές και καταιγίδες να πλήττουν τη Νότια Ελλάδα και το...
Ιόνιο. Τα φαινόμενα από αργά το βράδυ θα επεκταθούν σε Στερεά, Θεσσαλία, Σποράδες, Ήπειρο και στην Κεντρική-Δυτική Μακεδονία. Σε ημιορεινά τμήματα θα εκδηλωθούν και χιονοπτώσεις.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων Κ. Λαγουβάρδου και Σ. Βουγιούκα (meteo.gr) τις βραδινές ώρες της Κυριακής 15/01, περιμένουμε επιδείνωση του καιρού στη Νότια Ελλάδα και στο Ιόνιο με βροχές στα πεδινά, καταιγίδες κυρίως πάνω από τη θάλασσα και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα φαινόμενα από αργά το βράδυ θα επεκταθούν σταδιακά στη Στερεά, στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Ήπειρο και στην Κεντρική-Δυτική Μακεδονία.

Από τις ισχυρές καταιγίδες τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα θα πληγούν και τμήματα του νομού Αττικής και πιθανόν και η Αθήνα.

Τη Δευτέρα 16/01, οι ισχυρές βροχοπτώσεις  θα συνεχιστούν σε μεγάλο μέρος της χώρας. Χιονοπτώσεις - με μεγάλα ύψη χιονόστρωσης- θα εκδηλώνονται στα ορεινά ηπειρωτικά (από την Κεντρική Στερεά και βορειότερα). Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται επίσης σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στην Δυτ. Στερεά, στην Ήπειρο, στη Β. Θεσσαλία και στη Β. Ελλάδα. Παράλληλα, στη Δυτική Ελλάδα αλλά και στο Ανατολικό Αιγαίο, κατά διαστήματα οι βροχοπτώσεις θα είναι έντονες. 

Οι νότιοι άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις που στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ και στο Ιόνιο τα 7-8 μποφόρ, ενώ ενισχυμένοι νοτιάδες θα επηρεάσουν και χερσαίες περιοχές.

Οι παρακάτω χάρτες από το meteo.gr δίνουν την κατανομή της πίεσης και του υετού (βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις) τη νύχτα της Κυριακής 15/01 και το μεσημέρι της Δευτέρας 16/01.

meteo.gr



meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: