11.7.21

Πληθαίνουν τα κρούσματα Covid-19 σε παιδικές κατασκηνώσεις...



Ιδιωτική παιδική κατασκήνωση σε παραθαλάσσια περιοχή του Λαυρίου βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, μετά τον... εντοπισμό έξι κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στις εγκαταστάσεις της.

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικής ιστοσελίδας, έχουν προσβληθεί παιδιά και στελέχη της κατασκήνωσης.


Μόλις τα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν, κλήθηκαν οι γονείς και παρέλαβαν τα παιδιά που είχαν μολυνθεί, αλλά και όλα όσα βρίσκονταν στις ίδιες ομάδες με αυτά, ενώ παράλληλα απομακρύνθηκαν οι ομαδάρχες και ομαδάρχισσές τους.

Παράλληλα, τις εγκαταστάσεις επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ενώ η διοίκηση της κατασκήνωσης ανέλαβε την υποχρέωση να υποβάλει, ανά τέσσερις ημέρες και με δικά της έξοδα, όλους όσοι εμπλέκονται σε αυτή (κατασκηνωτές, στελέχη και εργαζόμενους) σε νέα rapid tests.

Επιπλέον δεν πραγματοποιούνται επισκεπτήρια γονέων, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να φτάνουν μέχρι την είσοδο της κατασκήνωσης για να παραλάβουν ρούχα και αντικείμενα των κατασκηνωτών ή να τους παραδώσουν νέα.

►Αναστάτωση δημιουργήθηκε και σε κατασκήνωση της Ηλείας μετά την διαπίστωση θετικών περιστατικών Covid-19 σε παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, αρχικώς υπήρξαν δυο περιπτώσεις αλλά μετά από ελέγχους διαπιστώθηκαν περισσότερες, γεγονός που σήμανε «συναγερμό». Αρκετοί γονείς έσπευσαν σήμερα να πάρουν τα παιδιά από την κατασκήνωση, ενώ αποφασίστηκε περιορισμός δράσεων και απολυμάνσεις σε χώρους της.


Ανάλογα περιστατικά μολύνσεων διαπιστώθηκαν σε κατασκηνώσεις στο Σοφικό Κορινθίας, το Καπανδρίτι, τα Χανιά και τη Χαλκιδική.

►Χθες, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, κατά τη διάρκεια ελέγχων που προβλέπονται από το υγειονομικό πρωτόκολλο για τον νέο κορονοϊό, εντοπίστηκαν έξι κρούσματα στην κατασκήνωση στο Σοφικό Κορινθίας. Τόσο τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά όσο και αυτά που ήταν στην ίδια ομάδα, απομονώθηκαν και αναχώρησαν από την κατασκήνωση.

Στην συγκεκριμένη κατασκήνωση αυτή την περίοδο βρίσκονταν περίπου 1.600 παιδιά ηλικίας 6 -15 ετών.

«Οι γονείς τους και οι κηδεμόνες τους έχουν ειδοποιηθεί, η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, τηρούνται όλα όσα προβλέπονται και ορίζονται από τον ΕΟΔΥ», δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπεύθυνος της κατασκήνωσης κ. Σκούρας.

►Στα Χανιά, συνεχίζονται οι διαγνωστικοί έλεγχοι από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και το Νοσοκομείο της πόλης σε παιδιά της κατασκήνωσης στο Ακρωτήρι στην οποία εντοπίστηκαν κρούσματα νέου κορονοϊού.

Μέχρι τώρα, έχουν επιβεβαιωθεί 17 παιδιά θετικά στην covid-19, καθώς και πέντε ομαδάρχες.

Οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης ανακοίνωσαν ότι η δομή θα επαναλειτουργήσει στις 16 Ιουλίου και ότι σε αυτή θα μπορούν να συμμετέχουν μόνο παιδιά που έχουν υποβληθεί σε rapid test.

Γονείς καταγγέλλουν, ότι υπήρξε καθυστέρηση στην ενημέρωση τους ή και σε κάποιες περιπτώσεις, απόπειρα παραπλάνησης τους από την ιδιοκτήτρια.


►Επίσης, περίπου 14 κρούσματα σε παιδιά ηλικίας από 13 έως 17 ετών φέρεται να έχουν εντοπιστεί σε μεγάλη παιδική κατασκήνωση που βρίσκεται στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής και φιλοξενεί εκατοντάδες παιδιά.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, έχουν εκκενωθεί μέχρι στιγμής έξι σπιτάκια - σκηνές, τα οποία φιλοξενούσαν 13 άτομα, ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία της ιχνηλάτησης. Τα περισσότερα από τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά, είχαν συμπτώματα.

►Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Παρασκευής και σε κατασκήνωση στο Καπανδρίτι Αττικής όταν σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν τρία κρούσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: