28.7.21

Μάχη με τις φλόγες στη Δροσιά Αχαΐας...


...σε ύφεση το μέτωπο στις παρυφές της Πάτρας...
Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στην περιοχή Δροσιά, του δήμου Ερυμάνθου, στην Αχαΐα, όπου απ' το πρωί μαίνεται πυρκαγιά. 

«Μετά την...προληπτική εκκένωση της κοινότητας Δροσιά, εκκενώθηκε και ο οικισμός της Πτέρης», έκανε γνωστό ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσθέτοντας ότι «δεν γνωρίζουμε ακόμη αν έχουν προκληθεί ζημιές στην περιοχή της Πτέρης».

Επίσης, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ενημερώθηκαν οι κάτοικοι των οικισμών Τριβογά και Χριστοπουλέικα, για πιθανή εκκένωση, λόγω της φωτιάς.


Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thebest.gr, η πυρκαγιά απειλεί κι άλλα χωριά, τα οποία είναι σε ετοιμότητα εκκένωσης. Πρόκειται για τα χωριά Σκιαδά, Σταυροδρόμι, Σκούρα και κάποιοι οικισμοί όπως είναι το Ξηροχώρι, οι Μπαράκες, τα Πηγάδια και το Καρπέτα.

Στην περιοχή επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 35 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού έξι αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.


Σε ύφεση το μέτωπο στις παρυφές της Πάτρας

Βελτιωμένη είναι αντιθέτως η κατάσταση στο άλλο πύρινο μέτωπο, που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ελεκίστρα, στις παρυφές της Πάτρας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στην περιοχή, άλλα πολλές διάσπαρτες εστίες.

Από τη φωτιά αυτή υπέστησαν ζημιές τουλάχιστον τρία σπίτια στην περιοχή Άνω Σούλι, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος.

Σύμφωνα με το τοπικό thebest.gr, πέντε σπίτια και ένα όχημα φέρεται να τυλίχθηκαν στις φλόγες στην Καρυά.

Μέχρι στιγμής έχουν διακομιστεί στο ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με αναπνευστικά προβλήματα, δύο πυροσβέστες και μια γυναίκα κάτοικος της περιοχής. Επίσης, στο Κέντρο Υγείας Νοτίου Τομέα Πατρών παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε άνδρα κάτοικο της περιοχής με θλαστικό τραύμα. Η κατάστασή τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Λίγο πριν τις 6 οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να ελέγξουν την ορμή της πυρκαγιάς που είχε φτάσει στον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου, ενώ το άλλο μέτωπο μαινόταν μεταξύ Εγλυκάδας και Περιβόλας. 

Επίσης, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιμετρική οδό της Πάτρας, αφού μεγάλο τμήμα του δρόμου βρίσκεται κοντά στο πύρινο μέτωπο.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Συγκεκριμένα για την κατάσβεση της φωτιάς  επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 25 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού έξι αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: