2.7.21

"Σταμάτα τον Ερντογάν"...



Η, σε δραματικό τόνο, επιστολη Αναστασιάδη στον Μπάιντεν...
Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι τα πράγματα στην Κύπρο είναι πολύ δύσκολα. Και η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή. Μπορεί...ο φετινός Ιούλιος να είναι ξανά πικρός -όχι όσο του 1974- με ευθύνη του ισλαμιστή προέδρου της κατοχικής δύναμης, του Ταγίπ Ερντογάν.

Για το θέμα αυτό αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος και αναλυτής Μιχάλης Ιγνατίου στην ανταπόκριση του στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού OPEN με τη Νίκη Λυμπεράκη.


Τόνισε και τα εξής:

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου πήγε παράνομα στην κατεχόμενη Κύπρο. Ο Ταγίπ Ερντογάν θα κάνει παράνομη επίσκεψη σε 20 μέρες. Και η κυπριακή κυβέρνηση, αλλά και γενικά το πολιτικό σύστημα, αντιδρά όπως πάντα πολύ αργά.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Ερντογάν εστίασε στην Κύπρο αφού υποτίθεται ότι υποσχέθηκε πως δεν θα ενοχλήσει στο Αιγαίο και ειδικά στην περιοχή του Καστελόριζου. Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι επειδή λέει ότι δεν θα ενοχλήσει, έχουν αλλάξει και οι θέσεις του. Όλες οι παράνομες απαιτήσεις του είναι πλέον πολιτική του τουρκικού κράτους. Είναι σχέδιο για υλοποίηση. Απλά έκανε μία παύση στις προκλήσεις για το καλοκαίρι.


Έπρεπε να συμπεριληφθεί και η Κύπρος στη συμφωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ερντογάν για το «ήρεμο καλοκαίρι». Γνωρίζουμε βέβαια, ότι ο Τούρκος πρόεδρος δεν θα δεχόταν και θα υπήρχε κίνδυνος και για τη συμφωνία για το Αιγαίο.

Ο Ερντογάν, λοιπόν, εστιάζει στην Κύπρο και μάλιστα στη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής. Θυμόμαστε όταν τα αεροπλάνα της Τουρκίας κάλυψαν τον ουρανό στην Κύπρο και η χούντα κατέρρεε υπό το βάρος της προδοσίας.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο του Μιχάλη Ιγνατιου, πατηστε ΕΔΩ... 



Δεν υπάρχουν σχόλια: