13.7.21

Αρκετά με τον Χρυσοχοΐδη...


Η υπόθεση της κοπέλας που κατήγγειλε αστυνομικό ότι την κρατούσε παρανόμως και την εξέδιδε έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Και ως προς τη συμπεριφορά της αστυνομίας υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα.

Η κοπέλα κρατήθηκε 18 ώρες χωρίς να μπορεί να έρθει σε επαφή με τους δικηγόρους της. Δεν οδηγήθηκε για ιατροδικαστικές εξετάσεις, παρά... μόνο 12 ώρες από τη στιγμή που μεταφέρθηκε στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Στο νοσοκομείο οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι είναι κρατούμενη, ώστε να μπορούν να παρευρίσκονται στην εξέτασή της. Την πίεσαν επίσης να αλλάξει τους δικηγόρους της. Και αποφεύγει να δώσει τη φωτογραφία του δράστη στη δημοσιότητα.

Σε ένα κανονικό κράτος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα έδινε απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, που προέρχονται από τους δικηγόρους του θύματος, και θα ήταν εκεί για να εγγυηθεί την πλήρη και σε βάθος διαλεύκανση της υπόθεσης.

Εδώ, ο απίθανος Χρυσοχοΐδης επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ -που αυτονόητα ζητάει να διερευνηθούν οι καταγγελίες αυτές- με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις διανθισμένες με ηλιθιότητες για τη Βενεζουέλα.

Με τη στάση αυτή στέλνει το μήνυμα ότι στηρίζει ουσιαστικά τη συγκάλυψη και, πλαγίως και πονηρά, μετατρέπει την κοπέλα από θύμα σε κατηγορούμενη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Χρυσοχοΐδης γελοιοποιείται για να προσφέρει κάλυψη στην αστυνομική αυθαιρεσία. Ελπίζουμε να είναι η τελευταία. Η Ελλάδα αξίζει έναν καλύτερο υπουργό σ’ αυτό το πόστο. Αρκετά πια!...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: