5.7.20

Ευχολόγια Μητσοτάκη...



"«Όχι» σε όρους μνημονίου για την πρόσθετη βοήθεια από την ΕΕ".
Συνέντευξη του πρωθυπουργού στους FT...
Σε σημερινή συνέντευξη στους Financial Times ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίζεται, πως, δεν θα επιτρέψει την επιστροφή της αυστηρής εποπτείας που επιβλήθηκε στη χώρα από την "τρόικα", της Ε.Ε., της ΕΚΤ και του ΔΝΤ,   κατά τη διάρκεια της δημοσιονομικής κρίσης. «Οι Έλληνες έχουν ωριμάσει πολύ. Και...
θέλουμε να κάνουμε τις δικές μας μεταρρυθμίσεις », είπε.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά από τη βρετανική εφημερίδα, απάντησε πως αρκεί η εξαμηνιαία αξιολόγηση των οικονομικών επιδόσεων, που πραγματοποιείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και πως «είναι απαραίτητοι οι όποιοι πρόσθετοι αυστηροί όροι».


Σε αυτό το σημείο ο πρωθυπουργός διαμήνυσε μάλιστα ότι κάτι τέτοιο θεωρείται «πολιτικά απαράδεκτο» από τις χώρες του Νότου και θα θυμίζει μνημόνιο, όπως και ότι κατά έχουν ταχθεί εξάλλου Γερμανία, Γαλλία, αλλά και οι επίσημοι θεσμοί (Κομισιόν, ΕΜΣ, EKT).

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Αθήνα έχει μια πολύ «επιθετική ατζέντα μεταρρυθμίσεων» με επίκεντρο την «πράσινη μετάβαση», «την ψηφιακή μετάβαση» αλλά και την ενθάρρυνση των επενδύσεων, εν μέρει μέσω ενός προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων.

Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της κρίσης του Covid-19 από την κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως ήταν πολύ προφανές για «ότι κάποια στιγμή έπρεπε να πάμε σε γενικό "λουκέτο"» και ότι η πολιτική του απόφαση ήταν να το κάνει «νωρίτερα και όχι αργότερα» για να προσθέσει ότι «εξεπλάγη ευχάριστα» από την ανταπόκριση του εξασθενημένου συστήματος υγείας, που η Νέα Δημοκρατίας ήθελε από καιρό να αναδιαρθρώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: