31.7.20

Κορωνοϊός: Όλες οι αλλαγές στα δρομολόγια λεωφορείων, τρόλεϊ, μετρό...


Ειδικά προσαρμοσμένο πρόγραμμα θα εκτελούν από αύριο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, προκειμένου να αυξηθούν οι συχνότητες των δρομολογίων.  

 Στο...
πλαίσιο των μέτρων, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, από αύριο ενισχύεται η συχνότητα των δρομολογίων σε μετρό, λεωφορεία και τρόλεϊ.  

 Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του αρμόδιου υπουργού Μεταφορών, ανακλήθηκαν ήδη οι άδειες του προσωπικού στα μέσα μαζικής μεταφοράς.   Αλλαγές στα δρομολόγια μετρό, λεωφορείων και τρόλεϊ  

 Ειδικότερα, κατά τις ώρες αιχμής οι χρονοαποστάσεις στις γραμμές 2 και 3 του μετρό θα διαμορφωθούν στα 6 λεπτά και στη γραμμή 1 (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος) στα 7 λεπτά.     

Σε ό,τι αφορά στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ θα αυξηθεί κατά τις ώρες αιχμής ο αριθμός των δρομολογημένων οχημάτων. Εφόσον χρειαστεί, θα υπάρξουν πρόσθετες παρεμβάσεις, ανάλογα με τη διαμόρφωση των αναγκών.   

Επίσης σε λεωφορεία και τρόλεϊ έχει παραταθεί το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου από την μπροστινή θύρα.   

Το ποσοστό του συνολικού αριθμού οδηγών του Οργανισμού που θα κάνουν χρήση της θερινής άδειας τον Αύγουστο δεν θα υπερβεί το 20%.   

Παράλληλα, το επιβατικό κοινό καλείται να τηρεί τις αναγκαίες αποστάσεις, ώστε να μην παρουσιάζονται φαινόμενου συνωστισμού.   

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι υποχρεωτική.   

Στις περιπτώσεις δε, που το επιβατικό κοινό εξυπηρετείται σε αυτόματα μηχανήματα ή εκδοτήρια, συνιστάται η χρήση χρεωστικών/πιστωτικών καρτών.  

 Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού, απαγορεύεται η χρήση των ανελκυστήρων.  Εξαίρεση αποτελούν τα άτομα με σοβαρά κινητικά προβλήματα. 

Η ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών:  

 Νωρίτερα το υπουργείο Μεταφορών είχε εκδώσει σχετική ανακοίνωση, η οποία ανέφερε:  

 «Οι εικόνες των τελευταίων ημερών σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μάς προβληματίζουν όλους και τα παράπονα πολιτών είναι δικαιολογημένα.   

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής είναι σε συνεχή συνεργασία με τις διοικήσεις των αρμόδιων φορέων και τους έχει ζητήσει να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα για να συντομεύσουν κατά πολύ οι χρονοαποστάσεις.   Σε αυτή την κατεύθυνση τα άμεσα μέτρα που ελήφθησαν είναι τα εξής:  
 - Από χτες το βράδυ ξεκίνησε ήδη ανάκληση αδειών του προσωπικού. Οι άδειες σε ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ θα περιοριστούν στο 20% κατά τη διάρκεια του μηνός Αυγούστου.   
- Οι φορείς θα εκτελούν από αύριο ειδικό προσαρμοσμένο πρόγραμμα ώστε να αυξηθούν οι συχνότητες στους συρμούς, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ και να διευκολυνθεί στο μέγιστο δυνατό η μετακίνηση του επιβατικού κοινού.   - Εντός της ημέρας ο ΟΑΣΑ θα εκδώσει ανακοίνωση με τις νέες χρονοαποστάσεις που θα ισχύουν για τον Αύγουστο.  

 Σημειώνεται πάντως ότι παρά τις δυσκολίες, οι θερινές άδειες κινούνται ήδη στο μισό της περσινής περιόδου και οι συχνότητες πέραν των όποιων μεμονωμένων περιστατικών είναι καθ' όλη τη διάρκεια του έτους σταθερά βελτιωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.   Ευχαριστούμε τους εργαζόμενους για την προσπάθεια που καθημερινά καταβάλουν και το επιβατικό κοινό για την υπομονή που δείχνει.   

Ζητούμε την κατανόηση όλων για την ταλαιπωρία. Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζουμε ότι πρέπει πάντα να τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης -ιδίως η χρήση μάσκας- και οι οδηγίες των ειδικών.   

Σε αυτή την προσπάθεια είμαστε όλοι μαζί και όλοι πρέπει να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό.» 

Δεν υπάρχουν σχόλια: