31.7.20

Άλλά έλεγε ο Βρούτσης για τα αναδρομικά...

...άλλα ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης [Βίντεο]...

Πανηγυρικό τόνο επιχείρησε να δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ανακοίνωση για την καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους, παρά το γεγονός ότι αυτά θα...
δοθούν «κουρεμένα» κατά 60% σε σχέση με την απόφαση του ΣτΕ.

Εμφανίστηκε μάλιστα σίγουρος πως η απόφαση του Συμβουλίου αφορούσε αποκλειστικά και μόνο τις κύριες συντάξεις με κόστος 1,4 δισ. Ευρώ, κατηγορώντας μάλιστα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως δεν είχε πλήρη γνώση της.

«Κύριε Τσίπρα, δεν έχω την απαίτηση να έχετε διαβάσει ο ίδιος όλη την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αλλά έχω την απαίτηση οι συνεργάτες σας να την γνωρίζουν. Και οι συνεργάτες σας γνωρίζουν πολύ καλά ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αφορά αποκλειστικά και μόνο τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων. Ούτε δώρα, ούτε επικουρικές. Λοιπόν, από εκεί και πέρα και αυτό το ποσό είναι 1,4 δισ.» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στην Ελλάδα οι "νεοφιλελεύθεροι" χρηματοδοτούνται από το κράτος. Εμείς... από εσάς !

Δυστυχώς όμως για τον πρωθυπουργό η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική, καθώς η απόφαση αφορά δώρα και επικουρικές, κάτι που είχε παραδεχθεί και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, σε δυο τηλεοπτικές συνεντεύξεις του τις προηγούμενες μέρες.

Η πρώτη ήταν το προηγούμενο Σάββατο πρωί στον Σκάι, όπου ο υπουργός Εργασίας, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το κόστος της απόφασης του ΣτΕ για τα αναδρομικά, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Από την πρώτη απόφαση του ΣτΕ μια άσκηση οδηγεί και στα 3 δισ., ενώ εκκρεμεί και η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου».

Στη συνέχεια της απάντησής του διευκρινίζει ότι το τεράστιο αυτό ποσό δεν υπάρχει στα συρτάρια του υπουργείου του, επίσης ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί από κοινού με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών.

(Στο βίντεο που ακολουθεί από το 25ο λεπτό)


Την δε περασμένη Κυριακή μιλώντας στο Open ο Γιάννης Βρούτσης, αφού πρώτα επανέλαβε τα περί σεβασμού των δικαστικών αποφάσεων, σημείωσε:
«Το ποσό που προσδιορίζεται από αυτές τις αποφάσεις είναι πολύ μεγάλο ποσό. Μπορεί να φτάνει και τα 3 δισ. μόνο για την απόφαση του ΣτΕ», και ενώ εκκρεμεί -πρόσεθεσε- η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Στο σημείο αυτό όμως, ο οικονομικός συντάκτης Κωστής Πλάντζος υπέβαλε στον υπουργό Εργασίας την ερώτηση αν τα 3 δισ. περιλαμβάνουν αναδρομικά και για τις επικουρικές συντάξεις, με τον Γιάννη Βρούτση να απαντά κατά λέξη και πάλι: «Τα 3 δισ. είναι κύρια, τα δώρα και η επικουρική»...

(Στο βίντεο που ακολουθεί από το 16ο λεπτο)


Πηγή:tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: