31.7.20

(Γιατί) παραιτήθηκε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης...

ifipoyrgos_dikaiosinhs


 Ο Τσιάρας, αντικαταστάτης...

Το κύκλο της παρουσίας του στο υπουργικό συμβούλιο έκλεισε σήμερα ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Κράνης, υποβάλλοντας με μακροσκελή επιστολή του την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο...
κείμενο της επιστολής παραίτησης, ο κ. Κράνης αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι “ανειλημμένες από μακρού χρόνου και πάντως πριν από την έξοδό μου από το δικαστικό σώμα επιστημονικές (συγγραφικές) υποχρεώσεις μου, τις οποίες αδυνατώ να αθετήσω, όπως προπάντων η συμμετοχή μου σε συλλογικό έργο ερμηνείας του του ΚπολΔ ή σε ανάλογες ερευνητικές προσεγγίσεις ευρωπαϊκών κανονισμών με υποχρεώνουν να υποβάλω την παραίτηση μου από τη θέση του Υφυπουργού Δικαιοσύνης”, ευχόμενος κάθε επιτυχία στη συνέχιση του κυβερνητικού έργου στον Πρωθυπουργό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κράνης υπηρέτησε ως δικαστικός λειτουργός και συνταξιοδοτήθηκε στις 30.6.2019 με το βαθμό του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, τον οποίο κατείχε από τον Οκτώβριο του 2016. Στον Άρειο Πάγο εισήλθε τον Αύγουστο του 2009, προαχθείς τότε στο βαθμό του Αρεοπαγίτη. Το διάστημα από 26.5.2016 έως 30.6.2019 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών. Η τελευταία του ιδιότητα μάλιστα του επέτρεψε την είσοδό του και στο κυβερνητικό σχήμα ως “ικανό εφόδιο για την αντιμετώπιση θεμάτων της Δικαιοσύνης”.

epistoli_krani

Δεν υπάρχουν σχόλια: