30.7.20

Μάρλον Μπράντο - Ζυλ Ντασέν...


 Αυτό είναι το πολύτιμο Αρχείο της ΕΡΤ.
Διαγωνισμός για την ψηφιοποίησή του...
Για πρώτη φορά στην ιστορία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, καταγράφεται το πλούσιο και μοναδικό οπτικοακουστικό Αρχείο. Το Αρχείο της ΕΡΤ στο σύνολό του, δηλαδή οπτικοακουστικό, φωτογραφικό, ραδιοφωνικό και έντυπο, αριθμεί περισσότερα από ένα εκατομμύριο τεκμήρια, ντοκουμέντα με...
τα σημαντικότερα γεγονότα της ιστορίας και του πολιτισμού της χώρας μας από τις αρχές του 20ού αιώνα. Από το 2004 έχει αρχίσει στο Ραδιομέγαρο η ψηφιοποίηση του Αρχείου, το οποίο τροφοδοτεί με πολλές ώρες περιεχομένου τη διαδικτυακή ιστοσελίδα και την υβριδική τηλεόραση της ΕΡΤ.

Τώρα τίθεται σε διαβούλευση ένας ακόμη διαγωνισμός για την ψηφιοποίηση ακόμη 153.000 κασετών από όλα τα είδη προγράμματος. Η δαπάνη για την ψηφιοποίηση του πλούσιου Αρχείου της ΕΡΤ, που επεκτείνεται μέσω του επενδυτικού προγράμματος σε τρία χρόνια, ανέρχεται σε 975.000 ευρώ, ενώ το έργο προβλέπει διάρκεια 24 μηνών. Ο διαγωνισμός που θα προκηρυχθεί μετά το τέλος της διαβούλευσης δεν περιλαμβάνει την ψηφιοποίηση αρχείων ήχου και φιλμ, αλλά μόνο κασέτες σε διάφορους τύπους μαγνητοσκόπησης, όπως Legacy Broadcast Video tapes & Cassete tapes, Umac, Becatcam SP, Digital Betacam, DVCPRO και 1⁄2 video.

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: