31.7.20

Iδιον της οικογένειας...


  ...όπως ψιθυρίζουν οι ασθενικοί φοίνικες στην Πανεπιστημίου...
Τους ξεγέλασε. Συνταξιούχους, υπουργούς, δικηγόρους, δημοσιογράφους, δικαστές.

Ξεγέλασε τους συνταξιούχους γιατί ένα εκατομμύριο άνθρωποι δεν θα λάβουν ούτε ένα ευρώ: οι συνταξιούχοι του...
ΟΓΑ με τις πολύ χαμηλές συντάξεις, αυτοί που έχουν κύριες συντάξεις μέχρι 800-900 ευρώ και επικουρικές μέχρι 200 ευρώ. Και οι τρεις κατηγορίες δεν θα πάρουν ευρώ από τα αναδρομικά.

Ξεγέλασε και τους υπουργούς του που, απλώς, αποτελούν το σκηνικό μέσα στο οποίο ελίσσεται. Πρωτίστως, κορόιδεψε τον υπ. Εργασίας Ιωάννη Βρούτση που τον άφηνε να παίζει κάθε Σαββατοκύριακο στη λαϊκή πρωινή τηλεοπτική παράσταση του ΣΚΑΪ, για να υπόσχεται την απαρέγκλιτη τήρηση των αποφάσεων του ΣτΕ, αλλά ο ίδιος, αν και καθ’ ύλην αρμόδιος, ιδέα δεν είχε για την απόφαση του κ. Μητσοτάκη να κόψει δραστικά τα αναδρομικά.

Ξεγέλασε όσους δικηγόρους έχουν στήσει το στασίδι τους στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, μη τολμώντας να αρθρώσουν την παραμικρή αμφιβολία όταν στο πάνελ είναι καλεσμένος και ο «υπουργούλης».

Ο κ. Μητσοτάκης μάς ξεγέλασε. Φυσικά τους δημοσιογράφους, τους πιο αγαπημένους αυτής της κυβερνητικής πολιτικής. Τόσο αγαπημένους που ακόμη και την ημέρα ανακοίνωσης, κάποιοι στα πρωτοσέλιδά τους «έπαιζαν» σενάρια πακτωλού αναδρομικών.

Ξεγέλασε κι όσους σοβαρούς δικαστές ανέμεναν μια πιστή αποτύπωση της απόφασης του ΣτΕ.

Αυτούς που δεν κατάφερε, όμως, να ξεγελάσει είναι εκείνους που δεν έπαψαν ούτε μια στιγμή να πιστεύουν ότι αυτό που διαπνέει την πολιτική Μητσοτάκη είναι η αλαζονεία. Η ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή για τους συνταξιούχους ξεχείλιζε από την υπεροψία του ανθρώπου που όταν νιώθει επαρκής και δυνατός ξεγελά τους πάντες. Ιδιον της οικογένειας, όπως ψιθυρίζουν οι ασθενικοί φοίνικες στην Πανεπιστημίου. Γιατί «σόι πάει το βασίλειο», όπως λένε και οι γηραιοί συνταξιούχοι που διαθέτουν ιστορική γνώση.

Χριστίνα Κοψίνη

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: