30.7.20

Δε θα μετονομαστεί τελικά σε «Μανώλης Γλέζος» το Λύκειο της Νάξου...
Το Λύκειο της Νάξου θα παραμείνει ως έχει και δεν θα γίνει προσθήκη του ονόματος του Μανώλη Γλέζου μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που συνήλθε διαδικτυακά χθες. 
Την εισήγηση για να συζητηθεί το θέμα, έκανε η...
Σχολική Επιτροπή του Γενικού Λυκείου Νάξου που είχε αποφασίσει (με συντριπτική πλειοψηφία) να προστεθεί στον τίτλο του σχολείου η προσωνυμία «Μανώλης Γλέζος». Μεταξύ των αιτιάσεων που παρουσιάστηκαν από δημοτικούς συμβούλους κατά της προσθήκης του ονόματος του Γλέζου ήταν «δεν θα πρέπει να εγκλωβίσουμε με πολιτικά πρόσωπα το ΓΕΛ».

«Όχι» στην προσθήκη προσωνυμίας στον τίτλο του Γενικού Λυκείου Νάξου αποφάσισε η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση.

Την αντίθεσή της στην παραπάνω εισήγηση εξέφρασε σύσσωμη η παράταξη του Δημήτρη Λιανού, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καθώς και η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Βούλα Μαργαρίτη.

Όπως μεταφέρει το naxostimes, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Μαυρομάτης μεταξύ άλλων σημείωσε ότι ο Μανώλης Γλέζος έχει ήδη τιμηθεί από το δημοτικό συμβούλιο με τα όσα αναφέρονται στο ψήφισμα που εκδόθηκε την ημέρα του θανάτου του αλλά και με τη στήριξη της υποψηφιότητας του μεγάλου αγωνιστή για το Νόμπελ Ειρήνης το 2017. Επίσης αναφέρθηκε αναλυτικά στη νομοθεσία σχετικά με την προσθήκη προσωνυμίων σε σχολεία.

Τόνισε ότι οι εισηγήσεις τόσο του Συλλόγου Γονέων του ΓΕΛ Νάξου όσο και της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής ήταν αρνητικές στο να προστεθεί στον τίτλο του ΓΕΛ Νάξου η προσωνυμία «Μανώλης Γλέζος σημειώνοντας παράλληλα ότι «δεν θα πρέπει να εγκλωβίσουμε με πολιτικά πρόσωπα το ΓΕΛ».

«Ελιγμοί» από το δήμαρχο

Από πλευράς του, ο δήμαρχος Δημήτρης Λιανός προσπάθησε να αποφύγει τη συζήτηση για την ονομασία σημειώνοντας, κατά το ίδιο ρεπορτάζ, ότι «σήμερα δεν θα πρέπει το δημοτικό συμβούλιο να λάβει απόφαση για να μπει καμία προσωνυμία».

 ThePressProject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: