30.7.20

"Tριπλή εξαπάτηση στους συνταξιούχους με τα αναδρομικά...

Η κυβέρνηση δεν στηρίζει εργαζόμενους και επιχειρήσεις"...

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τη μη στήριξη εργαζόμενων και επιχειρήσεων, καθώς και για το «κούρεμα 60%» των αναδρομικών και την...
«τριπλή εξαπάτηση των συνταξιούχων» εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία από την Κω όπου περιοδεύει

Με αφορμή το πάγωμα του Συμφώνου Σταθερότητας, τη λεγόμενη «ρήτρα διαφυγής», ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αν και «αφήσαμε 37 δις. ευρώ μαξιλάρι ασφαλείας» και αν και έχει «λυμένα τα χέρια της να δαπανήσει όσα χρειάζεται προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες», δεν το πράττει.

«Αν δεν είναι τούτη την ώρα η δύσκολη στιγμή για να δαπανήσει, πότε είναι;Γιατί εφόσον δεν υπάρχει δέσμευση από την Ευρώπη για στόχους και υπάρχουν τα λεφτά η κυβέρνηση δεν δαπανά;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας σε συζήτηση με τους φορείς του νησιού, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για «ακόμα μεγαλύτερη ύφεση που έρχεται με λουκέτα στην αγορά και τεράστια ανεργία».

«Δεν δίνουν όμως ούτε αυτά που υποχρεούνται να δώσουν» πρόσθεσε με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση της κυβέρνησης για τα αναδρομικά των συνταξιούχων. «Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι από τα 3,9 δις. ευρώ που επιδίκασε το ΣτΕ για τα αναδρομικά στους συνταξιούχους, θα δώσει στην πραγματικότητα 900 εκατ. μόνο για τις κύριες συντάξεις» σημείωσε τονίζοντας πως το ΣτΕ ξεκαθαρίζει πως η απόφαση αφορά «και δώρα και επικουρικές συντάξεις».

«Ο κ. Μητσοτάκης εξαπατά τριπλά τους συνταξιούχους. Πρώτον, τους λέει κούρεμα 60% σε όσα δικαιούστε. Δεύτερον, δίνοντας μόνο τις κύριες συντάξεις πίσω, ουσιαστικά αποκλείει τους χαμηλοσυνταξιούχους, όσους έχουν συντάξεις μέχρι 1000 ευρώ, διότι αυτοί είχαν απώλειες κυρίως από τα δώρα που επεδίκασε το ΣτΕ. Και η τρίτη εξαπάτηση είναι ότι όποιος πάρει τα αναδρομικά δε θα δικαιούται να ζητήσει αυτά τα οποία το ίδιο το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει ορίσει ότι τα δικαιούται», πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για «καταφανώς αντισυνταγματική απόφαση» της κυβέρνησης...
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: