31.7.20

Tο Avatar της κυβέρνησης Μητσοτάκη...

Η αποκάλυψη για το πρωτοφανές εννιαήμερο ταξίδι στην Κω της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου αλλά και ο επιθετικός τρόπος που επιχειρεί να αναδιπλωθεί, στο νέο της σκάνδαλο, την καθιστά ένα...
σύμβολο που συμπυκνώνει το ύφος και το περιεχόμενο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Όπως αποκαλύφθηκε, ενέκρινε για τον εαυτό της και την ασφάλειά της παραμονή εννιά ημερών στην Κω για υπηρεσιακούς σκοπούς μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού και μέχρι και το Δεκαπενταύγουστο, χρεώνοντας τους φορολογούμενους για ένα προκλητικό ταξίδι. Προσπαθώντας να συμμαζέψει τα "ασυμμάζευτα", η Σοφία Νικολάου ισχυρίστηκε, κατόπιν εορτής, ότι θα καλύψει το κόστος πέραν του τριημέρου, κάτι που δεν αντέχει σε λογική καθώς έχει ήδη εγκρίνει τη δαπάνη και το κάνει απλώς χειρότερο. Θα αρκούσε μια σιωπηρή ακύρωση του ταξιδιού αλλά επέλεξε να επιτεθεί στον Π. Πολλάκη που αποκάλυψε τα στοιχεία.

Η Νικολάου, έγινε περισσότερο γνωστή μετά την τιμωρητική και εμφανώς εκδικητική μεταχείριση του κρατούμενου-φοιτητή Βασίλη Δημάκη, προκειμένου να παρεμποδίσει με κάθε τρόπο τις σπουδές του αλλά και να τον εξωθήσει στα άκρα. Στην ουσία, φάνηκε πως με κάθε τρόπο ήθελε να ιδεολογικοποιήσει το ζήτημα και να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας, με την ακραία ρητορική της συσπειρώνοντας την alt right Δεξιά, ως υπερασπιστής της ορμπανικής ατζέντας Νόμου και Τάξης της ΝΔ.

Δεν είναι η πρώτη που καλλιεργεί την τοξική ρητορική για να ανεβάσει τις μετοχές στη δεξιά Πολυκατοικία, έχοντας αποτύχει να εκλεγεί βουλευτής το 2019. Δεν είχε περάσει απαρατήρητο ούτε το αλαζονικό ύφος με το οποίο αντιμετώπισε τους εκλεγμένους βουλευτές της αντιπολίτευσης και το λεκτικό της ατόπημα κατά την ακρόασή της σε αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, όταν αποκάλεσε "Τούρκο", μειονοτικό βουλευτή της αντιπολίτευσης, δείχνοντας ότι έχει μπερδέψει εμφανώς τους ρόλους.

Ακολούθησαν πλήθος οικονομικών σκανδάλων όπως οι επικών διαστάσεων απευθείας αναθέσεις της απολύμανσης των φυλακών και προμήθειας ειδών υγιεινής σε εταιρίες που διοργάνωναν συνέδρια, οι παράτυπες -τουλάχιστον- δαπάνες συνολικά 5,6 εκατ. ευρώ την περίοδο που βρίσκεται στη θέση της, που νομιμοποιήθηκαν αναδρομικά με σκανδαλώδη τροπολογια, η αγορά μασκών προστασίας από εταιρία εμπορίας...αμορτισέρ και πολλά άλλα.

Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, φαίνεται να έχει έρθει "με φόρα" και διεκδικεί πολύ περισσότερη δημοσιότητα από αυτή που αναλογεί στη θέση της. Ο συνδυασμός έπαρσης, αυταρχικότητας, ακραίας υπερσυντηρητικής ρητορικής και πλήθους οικονομικών σκανδάλων σε ελάχιστο διάστημα, σε μια θέση που έχει πολύ συγκεκριμένη αποστολή, καταδεικνύει και συμπυκνώνει το περιεχόμενο της διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Η Σοφία Νικολάου είναι το άβαταρ μιας κυβέρνησης που κάνει ακριβώς αυτό: επικοινωνία, διχαστική ρητορική και οικονομικά σκάνδαλα. Από έργο όμως μηδέν...

 tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: