30.7.20

Ο Ερντογάν θα οδηγήσει τον διάλογο (αν ποτέ ξεκινήσει) σε αποτυχία...

Μητσοτάκης - Ερντογάν ξανάνοιξαν δίαυλο επικοινωνίας: Ποιο είναι ...
...για να επανέλθει στο Καστελόριζο…
Μετά από χρόνια απειλών και προκλήσεων, στη βάση σχεδιασμών που οι εκάστοτε ελληνικές και κυπριακές κυβερνήσεις δεν πήραν είδηση, η Τουρκία αλλάζει τον αμανέ και αυξάνει την πίεση στην Αθήνα και τη Λευκωσία με διάφορους τρόπους. Αλλά...
 πάντα στη βάση σχεδίου.

Ειλικρινά ταλαιπωρήθηκα αφάνταστα μέχρι να πείσω μερικούς ανθρώπους στην Ελλάδα και την Κύπρο, ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δεν λειτουργεί το τελευταίο διάστημα έχοντας τη σκέψη στο εσωτερικό μέτωπο, όπου το ελέγχει δικτατορικά και θα το δούμε στις επόμενες εκλογές, τις οποίες θα κερδίσει διότι θα ξανακάνει νοθεία.


Ας μην πετάμε στα σύννεφα. Οι Τούρκοι έκαναν μία τακτική υποχώρηση για υποτίθεται ότι αποδέχθηκαν μία …παύση και ένα …διάλογο. Τελικά αποδεικνύεται ότι οι πιέσεις ήταν πολλές και αφόρητες αλλά το πλέον σίγουρο είναι ότι η αντιδραση των Ενόπλων Δυνάμεων, θορύβησε τις ξένες κυβερνήσεις, που τον επηρεάζουν ακόμα, έστω και σε ένα μικρό βαθμό. Αλλά μην υποτιμάτε τις Ε.Δ. Η κινητοποίηση του Πολεμικού Ναυτικού, άλλαξε αρνητικά τα δεδομένα για τον Ερντογάν. Λοιπόν:

Ο ισλαμο-εθνικιστής ηγέτης πιστεύει ότι η Κύπρος είναι δική του!
Πιστεύει ότι το Αιγαίο δεν είναι ελληνική θάλασσα και ότι η Τουρκία …αδικείται!
Και έχει εκδηλώσει την απόφαση του να υλοποιήσει τις παραπάνω επιθυμίες του. Το έχουμε επαναλάβει τόσες φορές. Δεν χρειάζεται να ψάχνει κανείς για να επιβεβαιώσει ότι έχει λάβει την απόφαση. Τον έχετε δει μήπως να το κρύβει; Δεν μιλά δημόσια ο άνθρωπος; Δεν λέει ότι έχει δικαιώματα σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο;

Έλεος δηλαδή. Χάνονται οι δικοί μας στον …βυθό των αναλύσεων τους, ψάχνουν να εξηγήσουν τι έχει στο ταραγμένο του μυαλό ο Ερντογάν, αντί να καθίσουν και να μελετήσουν τις ομιλίες. Είναι ανοικτό βιβλίο.

Το ”debate” στην Αθήνα και τη Λευκωσία είναι αν θα ανοίξει την πόρτα του φρενοκομείου ο Τούρκος πρόεδρος και θα ξεκινήσει τη σύγκρουση με την Ελλάδα, σύμμαχό του στο ΝΑΤΟ, και την Κύπρο, την οποία έτσι κι αλλιώς δεν την υπολογίζει. Είναι λάθος η προσέγγιση. Διότι έχουμε φύγει εδώ και καιρό από το συγκεκριμένο θέμα. Το «αν θα κτυπήσει» είναι παρελθόν.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το είμενο του Μιχάλη Ιγνατίου, πατήστε ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: