30.7.20

Εικονική πραγματικότητα...

Δεν μπορείς να τους κοροϊδεύεις όλους για πάντα...

Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός με ένα συνταγματικό πραξικόπημα, υποκαθιστούν τη δικαστική εξουσία, "αποφάσισαν και διατάσσουν" ότι θα κουρέψουν το...
60% των αναδρομικών ύψους 3,9 δισ. ευρώ που προβλέπει για τους συνταξιούχους απόφαση του ΣτΕ. Αν όμως παρακολουθήσει κανείς τηλεόραση θα πιστέψει ότι η κυβέρνηση, περίπου με δική της πρωτοβουλία, αποφάσισε να καταβάλει 1,4 δισ. στους συνταξιούχους, οι οποίοι είναι ευγνώμονες για τη γαλαντομία και το κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης Μητσοτάκη που διευκρινίζει "μη ζητήσετε τίποτε άλλο". Κάτι σαν το 0+0=14% του πατρός Μητσοτάκη.

Την ίδια περίοδο, μόλις η Τουρκία έχει επιτύχει με την προκλητική της στάση και την έξοδο του Oruc Reis, να σύρει την Ελλάδα σε μυστικές διαπραγματεύσεις σε ζήτημα εθνικής κυριαρχίας, η κυβέρνηση έχει υποχωρήσει από πάγιες εθνικές θέσεις μετατρέποντας σε διμερές ένα ακόμη ευρω-τουρκικό θέμα ενώ για πρώτη φορά σε τόσο επίσημο τόνο, ο διεθνής παράγοντας σημειώνει ότι η περιοχή που "γκρίζαρε" ο Ερντογάν δεν είναι ελληνική αλλά αμφισβητούμενη και τα μηνύματα από τη Γερμανία, που έχει αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή, είναι πως η Ελλάδα θα πρέπει να αποδεχτεί «χαλάρωση» της κυριαρχίας της. Αν όμως παρακολούθησει κάποιος τα μίντια θα πειστεί (;) ότι ο Ερντογάν πήγε να κάνει "μαγκιά" αλλά δεν του βγήκε και έκανε πίσω, η ελληνική πλευρά βγήκε κερδισμένη και ούτε κουβέντα φυσικά για την παρωδία με τη Navtex μεταξύ Ενόπλων Δυνάμεων και Λιμενικού και τις υπόλοιπες παλινωδίες της ελληνικής κυβέρνησης που κοστίζουν ακριβά στην εξωτερική πολιτική.

Αν κάποιος περπατήσει στους δρόμους της Αθήνας θα διαπιστώσει ότι ο Κώστας Μπακογιάννης με την καταστροφική σύλληψη του Μεγάλου Περιπάτου και το υπέρογκο κόστος χωρίς διαγωνισμό με πρόσχημα την πανδημία, κατάφερε το μεγαλύτερο κυκλφοριακό φιάσκο που έχει γίνει ποτέ στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς λογική και ειρμό, "καίγοντας" μάλιστα με την προχειρότητα, την προοπτική σοβαρών και σχεδιασμένων παρεμβάσεων για βιώσιμη κινητικότητα στο μέλλον. Ως αποτέλεσμα, προσπαθεί να διαχειριστεί το τεράστιο πολιτικό κόστος,αναιρώντας σταδιακά τις αρχικές ρυθμίσεις, δίνοντας μια επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας στην Πανεπιστημίου. Αν όμως παρακολουθήσει κανείς τα ΜΜΕ θα μάθει ότι ο Κώστας Μπακογιάννης "άκουσε την Αθήνα και αντίστρεψε την κατάσταση" !

Αυτές είναι ορισμένες από τις ειδήσεις της "αντεστραμμένης" πραγματικότητας που μεταδόθηκαν το τελευταίο 24ωρο ενώ κάποιες άλλες αγγίζουν τα όρια της φαιδρότητας, όπως ότι έπρεπε ολόκληρος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη να βρίσκεται στη Μύκονο για να επιβλέψει την αστυνόμευση των πάρτυ σε βίλες. Εκτός αν βρίσκεται εκεί για διακοπές όπως η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής που πηγαίνει υπηρεσιακώς στην Κώ μαζί με πολυμελές επιτελείο, με έξοδα του δημοσίου για... 9 διανυκτερεύσεις!

«Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό». Η φράση που αποδίδεται στον Αβραάμ Λίνκολν, στην περίπτωση της καλοκουρδισμενης προπαπαγανδιστικής μηχανής της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα μπορούσε να προσαρμοστεί σε απλά ελληνικά «πίσω έχει η αχλάδα την ουρά». Κοινώς, όταν κάποιος βιώνει την δύσκολη πραγματικότητα, από την οικονομία και την εξωτερική πολιτική μέχρι τις παραβιάσεις κοινωνικών ελευθεριών και βασικών δικαιώματων, τότε κανείς δεν θα τον πείσει για το αντίθετο. Ακόμη και ένας πανίσχυρος μιντιακός μηχανισμός. Το μόνο που θα καταφέρει είναι να τον εξοργίσει, όπως συνέβη με τους συνταξιούχους, αλλά και με τόσες άλλες κοινωνικές ομάδες που έρχονται καθημερινά αντιμέτωπες με τα προβλήματα που δημιουργεί ή δεν λύνει η κυβερνητική πολιτική...

Πηγή:tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: