31.7.20

Το παρασκήνιο της παραίτησης Κράνη...


Ποιοι και γιατί ζητούσαν διαρκώς την απομάκρυνσή του...
 Πλούσιο φαίνεται πως είναι το παρασκήνιο της παραίτησης του Υφυπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Κράνη, η παρουσία του οποίου στη συγκεκριμένη θέση φαίνεται να απασχόλησε ιδιαίτερα εκδοτικά συμφέροντα που έχουν ισχυρή στήριξη αλλά, όπως φαίνεται, και επιρροή στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Στην...
παραίτησή του ο Δημήτρης Κράνης, επικαλείται επαγγελματικές υποχρεώσεις αν και υπάρχει μια εκδοχή για πολιτικούς λόγους που οδήγησαν τον Υφυπουργό στην παραίτηση. Ασφαλείς πληροφορίες του tvxs.gr, πάντως, αναφέρουν ότι ο κ. Κράνης έχει προαναγγείλει στο περιβάλλον του την πρόθεση να παραιτηθεί εδώ και αρκετές μέρες.


Όμως ενδιαφέρον προκαλούν οι επιθέσεις που δέχτηκε συστηματικά από τα φιλοκυβερνητιά "Παραπολιτικά". Από την άλλη, η εφημερίδα Δημοκρατία, σε δημοσίευμά της υποστήριζε ότι ο -παραιτηθείς πλέον- υφυπουργός και πρώην Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου ήταν στο επίκεντρο μιας εκστρατείας σπίλωσής του από τα "Παραπολιτικά" λόγω της "απροθυμίας του σοβαρού υφυπουργού να βοηθήσει στο κλείσιμο σημαντικών δικαστικών εκκρεμοτήτων μεγάλου επιχειρηματία που βρίσκεται πολύ κοντά -αν όχι εντός- της κυβερνητικής οικογένειας", ουσιαστικά φωτογραφίζοντας εφοπλιστή-μιντιάρχη κοντά στην οικογένεια Μητσοτάκη.

Παραπολιτικά: Τον υποδέχτηκαν με ύμνους και μετά τον "στόλισαν"

Πράγματι,  τα Παραπολιτικά υποδέχτηκαν με ύμνους τον Υφυπουργό Δ. Κράνη τις πρώτες ημέρες μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μιλώντας για την διαδρομή του στη Δικαιοσύνη μέχρι τη θέση του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, ως ένα άνθρωπο "που κόσμησε το δικαστικό σώμα". 

Όμως λίγο αργότερα, η στάση απέναντι στο Δημήτρη Κράνη αλλάζει εντυπωσιακά. Σύμφωνα με τις αναρτήσεις που υπογράφει προσωπικά ο εκδότης Γιάννης Κουρτάκης, διαβάζουμε στα parapolitika.gr 

-Δημήτρης Κράνης: Ο ανύπαρκτος υφυπουργός της κυβέρνησης που το παίζει… ωραίος (14.01.2020)
-Δημήτρης Κράνης: Η απόλυτη κατάντια ενός ανύπαρκτου (δήθεν) πολιτικού (20.01.2020).
-Τα κλαψουρίσµατα του Δημήτρη Κράνη σε δικηγορικές αγκαλιές (04.02.2020)
-Υπό διαρκή παραίτηση ο... «ωραίος» Δημήτρης Κράνης (13.02.2020)
-Για ποιους υφυπουργούς χτυπούν... «καμπάνες» από το Μαξίμου (06.05.2020)
-Συνήγοροι υπεράσπισης του Κράνη ο Θωμαΐδης και ο Φιλιππάκης (04.06.2020)
-Οι στενές σχέσεις του υφυπουργού Κράνη µε τον Δημήτρη Μελισσανίδη (28.07.2020)
-Αποκλειστικό: Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Κράνης- Θέμα ημερών ο ανασχηματισμός (31.07.2020)
Όπως γίνεται σαφές από τους τίτλους και το περιεχόμενο, ο εκδότης των Παραπολιτικών, εκτός από τις προσωπικές επιθέσεις προς τον Κράνη, τον τοποθετεί μέσα σε διασταυρούμενα "ποδοσφαιρικά" πυρά και σε υποθέσεις που απασχολούν άμεσα τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη. 

Έχει προαποφασιστεί η αντικαταστάτης του στη θέση της Υφυπουργού;

Σύμφωνα με τη εφημερίδα Δημοκρατία ο Δ. Κράνης είχε δεχτεί πιέσεις από συγκεκριμένα συμφέροντα με την απειλή της αντικατάστασής του στον ανασχηματισμό από "γαλανή πρώην δικαστικό" που προωθήθηκε στα ανώτερα κλιμάκια από την προηγούμενη κυβέρνηση  η οποία "συνδέεται και με κουμπαριά με ιστορικό πρόσωπο της οικογένειας Μητσοτάκη. Το δημοσίευμα φαίνεται να "φωτογραφίζει" πρόσωπο που αναφέρεται για τις θερμές σχέσεις της με επιχειρηματία που πρωταγωνιστεί σε συγκεκριμένες "συνομιλίες", κάτι που θα ήταν πραγματικά σκανδαλώδες.  

Σύμφωνα με τη Δημοκρατία η επίδοξη νέα Υφυπουργός, εμφανίζεται πρόθυμη να κάνει τις αναγκαίες παρεμβάσεις που αρνήθηκε ο Δ. Κράνης. Μένει να αποδειχθεί από την ταυτότητα του/της αντικαταστάση στη θέση, αν η κυβέρνηση επιβεβαιώνει έμπρακτα τόσο τις απίστευτες μεθοδεύσεις όσο και την κατηγορία ότι λειτουργεί ως εντολοδόχος συγκεκριμένου επιχειρηματία .

Όσο για τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, αυτές φαίνεται να θεωρούνται ήδη δεδομένες από τους ενδιαφερόμενους, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.  Δεν έχει μείνει ασχολίαστη η κατάθεση της πρώην Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, πως την ημέρα που κρινόταν στον Άρειο Πάγο, η τύχη των "προστατευόμενων μαρτύρων" της Novartis είχε δει στο κτίριο να χαριεντίζεται με τον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Κατσιρώδη.

Θοδωρής Καραγιαννίδης

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: