31.7.20

EπιειΚΩΣ έκθετη η κυρια Νικολάου...

EπιειΚΩΣ έκθετη η κ. Νικολάου  Σοβαρά ερωτήματα αφήνει η απάντηση της γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου σχετικά με το χρηματικό ένταλμα που φέρει την υπογραφή της, σύμφωνα με το οποίο εγκρίνεται ποσόν 3.895,58 ευρώ για τη μετάβαση της ίδιας και συνεργατών της για εννέα μέρες στην Κω, κατά το διάστημα από 6 έως 15 Αυγούστου, προκειμένου να έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς και...

να επιθεωρήσει τη φυλακή που βρίσκεται στο νησί.

Στην απάντηση που απευθύνει προς τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος δημοσιοποίησε πρώτος το θέμα, η κ. Νικολάου ισχυρίζεται ότι μόνο οι τρεις δικές της διανυκτερεύσεις θα καλυφθούν από το δημόσιο χρήμα και οι υπόλοιπες από προσωπικές της δαπάνες. Με άλλα λόγια, ότι οι υπόλοιπες 6 μέρες αφορούν ιδιωτικό της ταξίδι.

Ωστόσο, στο έγγραφο το οποίο υπογράφει η ίδια αναφέρεται ρητά ότι οι ημερομηνίες του επίσημου ταξιδιού της στην Κω είναι από 6 έως 15 Αυγούστου, δηλαδή διάρκειας εννέα ημερών και όχι τριών, ενώ η μετάβαση ακτοπλοϊκώς στο νησί με δύο υπηρεσιακά αυτοκίνητα τριών συνοδών ασφαλείας για την αποστολή της κ. Νικολάου θα διαρκέσει 12 μέρες (5-17.8.2020)!

 Ειδικότερα η Σ. Νικολάου, ανάμεσα σε άλλα, αφού κατηγορεί τον Π. Πολάκη ότι «μάλλον δεν ξέρει να διαβάζει ούτε τα έγγραφα που αναρτά ως “ντοκουμέντα” και αναπαράγουν ανερυθρίαστα και οι φυλλάδες που τον υποστηρίζουν», ισχυρίζεται ότι «η δαπάνη που εγκρίθηκε και φυσικά έχει αναρτηθεί στο “ΔΙΑΥΓΕΙΑ”, είναι 3.895,58 ευρώ. Από αυτά, σε εμένα αντιστοιχούν 223 ευρώ, που είναι το κόστος του αεροπορικού εισιτηρίου, και 240 ευρώ που είναι το κόστος των τριών διανυκτερεύσεων. Σύνολο: 463 ευρώ. Τα υπόλοιπα αντιστοιχούν στα έξοδα μετάβασης και ημερήσιας αποζημίωσης του προσωπικού ασφαλείας. Είναι προφανές ότι οι υπόλοιπες ημέρες θα καλυφθούν από προσωπικές μου δαπάνες. Είναι επίσης προφανές ότι λόγω θέσης δεν μπορώ να παραιτηθώ της συνοδείας ασφαλείας, ακόμα κι αν η μετάβασή μου γινόταν για λόγους μη υπηρεσιακούς. Είναι επίσης προφανές ότι ενώ έχω πραγματοποιήσει δεκάδες ταξίδια–επιθεωρήσεις σχεδόν σε όλα τα Καταστήματα Κράτησης της χώρας, ποτέ δεν αξίωσα, ούτε καν σκέφτηκα να αξιώσω, την προβλεπόμενη ημερήσια αποζημίωση», ενώ προσθέτει ότι «μετά από αρκετά χρόνια στη μάχιμη δικηγορία, έχω τη δυνατότητα να πληρώνω λίγες ημέρες διακοπών».

Με βάση όμως το επίσημο έγγραφο τα ερωτήματα παραμένουν. Συγκεκριμένα εκεί γίνεται λόγος για: «Μετάβαση αεροπορικώς στην Κω την 06/08/2020, προκειμένου η κ. Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου και ένας (1) συνοδός ασφαλείας να επισκεφτούν το Κατάστημα Κράτησης Κω όπου και θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις, για υπηρεσιακούς λόγους, με στελέχη των τοπικών φορέων, με επιστροφή στην Αθήνα τη 15/08/2020» και «Μετάβαση ακτοπλοϊκώς στην Κω, με δύο υπηρεσιακά οχήματα, για το χρονικό διάστημα από 05.08.2020 έως 17.08.2020, τριών (3) συνοδών ασφαλείας».

Από την πλευρά του ο Παύλος Πολάκης απάντησε, επικαλούμενος το σχετικό έγγραφο: «Είναι πασιφανές πως θα πάτε στην Κω από 6 έως 15 Αυγούστου και όχι 6-9/8 που λέτε στην “απάντησή” σας! Από πότε κυρία Νικολάου τα πολιτικά πρόσωπα συμπεριλαμβάνουν στις μετακινήσεις τους που βγαίνει ΧΕΠ (χρηματικό ένταλμα πληρωμής) και το χρονικό διάστημα που, όπως (ψευδώς) λέτε, θα κάνετε διακοπές; Από πότε κυρία Νικολάου οι γενικοί γραμματείς παίρνουν στις “διακοπές” τους 4 άτομα για Ασφάλεια; Τόσους εχθρούς έχετε; Σας πιάσαμε με τη γίδα στην πλάτη και προσπαθείτε ανεπιτυχώς να τα μπαλώσετε...». Την παραίτηση της κ. Νικολάου είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: