11.6.19

Διπλή έρευνα για τη Novartis από τον Άρειο Πάγο...

Στο προσκήνιο επανέρχεται εν μέσω προεκλογικής περιόδου το σκάνδαλο Novartis με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να διατάζει διπλή έρευνα με...
αφορμή αναφορές και καταγγελίες τόσο του αντιεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή όσο και της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Την παραγγελία για διπλή προκαταρκτική έρευνα έδωσε η εισαγγελέας Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, προς τον αντιεισαγγελέα Δημήτρη Δασούλα.

Αφορμή για τη νέα διπλή έρευνα αποτέλεσαν οι δύο αναφορές που είχε καταθέσει ο κ. Αγγελής, ο οποίος είχε, επί τρεις μήνες, την εποπτεία της Εισαγγελίας Διαφθοράς, κάνοντας λόγο για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση Novartis.

Λίγες ημέρες, όμως, πριν από την υποβολή της δεύτερης αναφοράς του Ιωάννη Αγγελή, συγκεκριμένα στα τέλη Ιανουαρίου, η Ελένη Τουλουπάκη είχε καταθέσει αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καταγγέλλοντας σειρά από πειθαρχικές και ποινικές συμπεριφορές που φέρονται να έχουν λάβει χώρα κατά την περίοδο όπου την εποπτεία της Εισαγγελίας Διαφθοράς είχε ο κ. Αγγελής.

Η κ. Τουλουπάκη, στην επίμαχη αναφορά της, επισήμαινε πως ο κ. Αγγελής, σε ημέρες που δεν ήταν η ίδια στο γραφείο της, μετέβη στην Εισαγγελία Διαφθοράς και αντέγραψε σε «στικάκι» από υπολογιστή όλο το αρχείο με τις εκκρεμείς υποθέσεις. Η πράξη αυτή, σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, δεν ενέπιπτε στα καθήκοντά του ως εποπτεύοντος της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Ο αντιεισαγγελέας Δημήτρης Δασούλας αναμένεται να καλέσει στο γραφεί του όλους όσοι κατονομάζονται στις αναφορές των συναδέλφων του, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν και από ποια συγκεκριμένα πρόσωπα ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις όπως η απόπειρα κατάχρησης εξουσίας και η παραβίαση μυστικότητας της ανάκρισης...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: