13.6.19

Το μαγαζάκι των Ellinika Hoaxes...

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Εζησα από κοντά την αγωνία των παιδιών που έκαναν το ρεπορτάζ για το βίντεο με τα εργασιακά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Την αγωνία τους να βρουν τι...
ακριβώς συνέβαινε.

Και στην έντυπη έκδοση και στο efsyn.gr. άκουγαν, έβλεπαν τα βίντεο, τα ξανάκουγαν και τα ξανάβλεπαν ώστε να αποκτήσουν συγκεκριμένη άποψη. Εκαναν και τηλεφωνήματα για το ρεπορτάζ, το «έδεσαν» από παντού. 

Και κάθισαν κι έγραψαν. Και τα έβαλαν όλα μέσα. Τα βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, τις δηλώσεις των υπουργών και της εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, τις αψιμαχίες στην τηλεόραση, όλα. Τα ρεπορτάζ ήταν πλήρη. Υπάρχουν άλλωστε και μπορείτε να τα δείτε. 

Μετά από όλα αυτά λοιπόν έρχεται το site Ellinika Hoaxes να μας πει ότι «το μονταρισμένο βίντεο με τον παραπάνω ισχυρισμό αναπαράχθηκε από αρκετές ιστοσελίδες. Το είδαμε στο efsyn.gr» και να σημειώσει στο τέλος πως είναι κατασκευασμένο. Το βίντεο.

Τα Ellinika Hoaxes όμως λειτούργησαν με πολιτική πονηριά ώστε να δημιουργηθούν εντυπώσεις. Με ημι-fake news μένοντας αποκλειστικά στο ποιος αναπαρήγαγε το συγκεκριμένο βίντεο. Λες και αυτό σημαίνει από μόνο του κάτι...Φυσικά κι έπαιξε το μονταρισμένο βίντεο στο efsyn.gr. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να μην έπαιζε όταν τόσοι πολιτικοί έκαναν δηλώσεις για αυτό; Επαιξε και το βίντεο της Νέας Δημοκρατίας από δίπλα. Το είπαμε, όλα συμπεριλαμβάνονται στο ρεπορτάζ. Αυτό έλειπε δα. Πού είναι το μεμπτόν; 

Τα Ellinika Hoaxes είναι πολύ hoaxes ρε φίλε... 

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: