6.6.19

Ρουσφέτι στον υπόκοσμο «βλέπει» ο Άδωνις...


Για «σοβαρές υπόνοιες συναλλαγής» της κυβέρνησης με τον υπόκοσμο μέσω του νέου Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας έκανε λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης αποδίδοντας σε...
αυτές την έγκρισή του λίγο πριν τις εκλογές.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε πως αφού ψηφιστούν τα δύο νομοσχέδια, 3.000-4.000 άνθρωποι θα έχουν δικαίωμα να αποφυλακιστούν και θα σταματήσει η ποινική δίωξη εναντίον ακόμα 10.000.

«Και να αλλάξει η Νέα Δημοκρατία τον ποινικό κώδικα, που θα τον αλλάξει, αυτόν δεν αίρει το αποτέλεσμα γιατί όπως ξέρετε, βάσει Συντάγματος, και σωστά, ο κατηγορούμενος δικάζεται με την ευνοϊκότερη διάταξη» πρόσθεσε.

«Άρα αυτοί που θα βγουν από τη φυλακή, θα βγουν ακόμα κι αν αλλάξουμε εμείς τον ποινικό κώδικα, αυτοί που έχουν σήμερα δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, θα πάνε σε βαθμό πλημμελήματος, κι ας γίνει μετά πάλι κακούργημα» εξήγησε.

Όμως, ο κ. Γεωργιάδης προχώρησε τον συλλογισμό του για να υποστηρίξει ότι ανάμεσα στους παραπάνω μπορεί να είναι «κάποιος από αυτούς, που είναι μεγάλος οικονομικός παράγων, έχει διασυνδέσεις στη νύχτα, τυγχάνει να έχει διάφορα άλλα θέματα. Δεν μιλάμε για τους καλύτερους ανθρώπους, για φυλακισμένους μιλάμε».

Στην ερώτηση εάν οι παραπάνω έχουν δεσμούς με την κυβέρνηση απάντησε πως δεν ξέρει με ποιους έχουν, αλλά αναρωτήθηκε «γιατί μία κυβέρνηση φεύγοντας έχει τόση πρεμούρα για τον ποινικό κώδικα. Αν ψηφιζόταν έναν μήνα μετά τι θα γινόταν; Αν έχεις κάνει συμφωνίες με κάποιους και πρέπει να τον παραδώσεις, βέβαια πρέπει να τον ψηφίσεις πριν φύγεις. Λογικό είναι αυτό».

«Ποιον εξυπηρετείται κ. Τσίπρα;» αναρωτήθηκε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και πρόσθεσε πως ενώ η κυβέρνηση υποστήριζε ότι η διαδικασία θα ήταν κατεξοχήν συναινετική, ψηφίζει παρά το γεγονός ότι η αντιπολίτευση (σ.σ. πλην του Ποταμιού) αποχώρησε.

Επίσης, χαρακτήρισε αδιανόητη την προηγούμενη διατύπωση του ορισμού του βιασμού, όπως καταγράφεται στο άρθρο 336, και κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολιτική που ευνοεί την τρομοκρατία και τις μολότοφ.

Ακόμα, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο τομέα, ξεκαθάρισε ότι θα καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο και άσκησε κριτική στη ρύθμιση των 120 δόσεων υποσχόμενος ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. θα την επεκτείνει και στα νομικά πρόσωπα.

Σε ό,τι αφορά τις σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού για την οικονομία με αφορμή την έκθεση της Κομισιόν για την οικονομία, ο βουλευτής της Ν.Δ. ανέφερε ότι το αρνητικό περιεχόμενό της ήταν γνωστό πολύ προ των ευρωεκλογών και δεν έχει σχέση με το αποτέλεσμα τους, αλλά με το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία έχει χαμηλότερη ανάπτυξη σε σχέση με το προβλεπόμενο κι ότι ενώ έχει μισά λεφτά αυξάνει τις δαπάνες λόγω των μέτρων Τσίπρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: