13.6.19

Και σκάνδαλο και συγκάλυψη...

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, οι πρώην και οι νυν εισαγγελείς Διαφθοράς, οι δύο εποπτεύοντες την έρευνα της Novartis ανώτατοι εισαγγελείς πριν και μετά τον παραιτηθέντα αντεισαγγελέα Ι. Αγγελή και ο αντεισαγγελέας του...
Αρείου Πάγου που ανέλαβε με εντολή της Ξένης Δημητρίου τις έρευνες για τα καταγγελλόμενα Αγγελή έχουν ενεργήσει κατά τρόπο ώστε να αποδομήσουν τα στοιχεία και να εμποδίσουν τη δικαστική διαδικασία. Αυτό υποστηρίζει ο κ. Ι. Αγγελής και όσοι από την αντιπολίτευση υιοθετούν τις απόψεις του.

Ολοι αυτοί, σύμφωνα και με την αντιπολίτευση που ζητάει παραιτήσεις και ειδικά δικαστήρια, είναι περίπου υπόλογοι και «συνεργοί» της κυβέρνησης στην κατασκευή της σκευωρίας του σκανδάλου Novartis. Ο ίδιος ο καταγγέλλων εισαγγελέας, όμως, δηλώνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι το σκάνδαλο υπάρχει, είναι μεγάλο, αλλά ο μόνος τρόπος να φτάσει η έρευνα σε βάθος είναι η αντικατάσταση των εισαγγελέων Διαφθοράς.

Ακόμα και για τον περίφημο «Ρασπούτιν» περισσότερο υπονοεί τη συμμετοχή του σε συγκαλύψεις και όχι σε κατασκευές. Μιλάει για λάθη, αλλά και για αποδυνάμωση κρίσιμων για την έρευνα στοιχείων, ενώ τα λάθη που εντοπίζει οδήγησαν κατά την άποψή του σε εμπλοκή τη δικαστική διαδικασία. Κάνει λόγο για απόφαση άμεσων διώξεων, χωρίς ωστόσο να εξηγεί πώς μετά από τόσο μεγάλο διάστημα οι διώξεις δεν έχουν γίνει και η κύρια ανάκριση συνεχίζεται.

Το σημείο όμως που πραγματικά αναδεικνύει ο αντεισαγγελέας είναι το πώς έφτασαν οι αμερικανικές δικαστικές αρχές και το FBI να έχουν εξοργιστεί -όπως οι πληροφορίες επιβεβαιώνουν- γιατί εξελίσσεται τόσο αργά και με τόσα εμπόδια η έρευνα για τη διαπιστωμένη εμπλοκή και Ελλήνων αξιωματούχων στο διεθνές σκάνδαλο.

Η αντιπολίτευση και τα μέσα ενημέρωσης που ανάγουν τα υπομνήματα και τις επιστολές Αγγελή σε θέσφατα για να στηρίξουν τη θεωρία της σκευωρίας μάλλον βιάζονται να κλείσει τελείως μια υπόθεση αφαίμαξης δημόσιων πόρων στο όνομα των κερδών μιας φαρμακευτικής πολυεθνικής που σε άλλες χώρες έχει πληρώσει και πληρώνει τεράστια πρόστιμα.

Οσο όμως και αν επιμένουν, οι πολίτες γνωρίζουν ότι αυτά τα σκάνδαλα δεν γίνονται ποτέ και πουθενά χωρίς να μεσολαβήσει χέρι κυβερνητικών και υπηρεσιακών παραγόντων. Το ποιοι είναι αυτοί, όμως, θα το κρίνει, αν αφεθεί ελεύθερη, μόνο η Δικαιοσύνη...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: