27.6.19

Νωρίς άρχισαν τα «αλλά» για την αναδιάρθρωση...

Η αναδιάρθρωση των επαγγελματικών ποδοσφαιρικών κατηγοριών, ήταν ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Και δεν θα είχε συμβεί, χωρίς την...
επιμονή και την πίεση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη και της κυβέρνησης.

Το πρόβλημα είναι όμως πως τα «αλλά» ξεκινούν υπερβολικά νωρίς... 

Ο πρόεδρος της Super League 2 Λεωνίδας Λεουτσάκος, σε δηλώσεις του την Τρίτη ξεκαθάρισε πως δεν γίνεται να ξεκινήσει το πρωτάθλημα σε αυτή την κατηγορία και την νέα Football League, αν δεν υπογραφούν τα τηλεοπτικά συμβόλαια, που ήταν η βασική προϋπόθεση για την αναδιάρθρωση. 

Πρόσφατα, από πλευράς ΕΡΤ γνωστοποιήθηκε πως οι υπογραφές δεν θα υπάρξουν ακόμη και ο φορέας εκπροσώπησης των ομάδων ζήτησε συνάντηση με την διοίκηση της και την αθλητική ηγεσία. Υποστηρίζουν πως ακόμη δεν έχουν καμιά ένδειξη. 

Προκαλεί εντύπωση πως μετά από τόσο αγώνα για την αναδιάρθρωση, ένα θέμα απόλυτα ταυτισμένο με αυτήν και την ομαλή της εξέλιξη, φαίνεται να «παγώνει» προς το παρόν. Και γίνεται ακόμη πιο περίεργο κατά την άποψη μας, όταν η ΕΡΤ την ίδια περίοδο, κάνει μεγάλη πρόταση για τηλεοπτικό συμβόλαιο στον πρωταθλητή Ελλάδας ΠΑΟΚ. 

Φυσικά από εμπορικής πλευράς δεν είναι περίεργο από την στιγμή που η ΕΡΤ μπήκε στο ποδόσφαιρο. Και το έχουμε δει ξανά στο πρόσφατο παρελθόν, με τον Ολυμπιακό. Αρκεί να μπορείς να το κάνεις και ταυτόχρονα να είσαι σε θέση να τηρήσεις και όσα έχεις συμφωνήσει από πριν με άλλους. 

Πρώτα εκπληρώνεις τις υποχρεώσεις που έχεις αναλάβει για να προχωρήσει μια σημαντική δομική αλλαγή στο ποδόσφαιρο, για την οποία πίεσες κι εσύ και μετά αναλαμβάνεις καινούργιες.

Ιδιαίτερα, όταν είμαστε λίγο πριν τις εκλογές. Δεν είναι και το πιο κομψό να επικαλείσαι έμμεσα αυτές τις εκλογές για να πάει πίσω η εκπλήρωση των δεσμεύσεων που έχεις αναλάβει, αλλά την ίδια στιγμή πριν την κάλπη, να επιδιώκεις να αναλάβεις νέες. 

Μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Ήδη έχει δοθεί πολύ τροφή στα σενάρια, που θέλουν μια δέσμευση κομβική για την ομαλή πορεία της αναδιάρθρωσης, να πηγαίνει πίσω, για να προλάβουν να υπογράψουν το συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ πριν τις εκλογές.

Αυτά τα σενάρια φτάνουν μέχρι το σημείο να υποστηρίζεται πως τα λεφτά που έχουν προταθεί, δεν είναι έξτρα, αλλά προέρχονται από το προβλεπόμενο μπάτζετ που ήταν «εγγύηση» για την αναδιάρθρωση. Και πως εκεί είναι η ρίζα του προβλήματος. Σίγουρα όλα αυτά χρήζουν απάντησης άμεσα.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και μπορεί να εξελιχθεί σε «τορπίλη» για το όλο ζήτημα της αναδιάρθρωσης.

Δεν γίνεται τόσο καιρό να τους λες «δεχθείτε την αναδιάθρωση για να πάρετε συμβόλαιο» και τώρα ...να τους βάζεις στον πάγο, ενώ κάνεις προτάσεις σε νέους «παίκτες»...

Τάσος Τσατάλης

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: