27.6.19

Ψάχνουν «σκελετούς» στο πρόγραμμα της ΝΔ...

...στον ΣΥΡΙΖΑ για να «γυρίσουν το παιχνίδι»...

Υπάρχουν «σκελετοί» κρυμμένοι στη ντουλάπα της ΝΔ; Εννέα ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν να έχουν επενδύσει πολλά στην ανάδειξη του κρυφού προγράμματος της γαλάζιας παράταξης που θα...
διαλύσει, όπως υποστηρίζουν, το κοινωνικό κράτος τη στιγμή που η ανάπτυξη που υπόσχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στο 4%, όμως το πρόγραμμα της ΝΔ προβλέπει 2%.

Αυτός είναι ο λόγος που στην Κουμουνδούρου ανέβασαν τόσο ψηλά το θέμα του debate εκτιμώντας πως μια τηλεμαχία μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη θα έγερνε την «πλάστιγγα» υπέρ του πρωθυπουργού αφου θα μιλούσε αποκλειστικά σε προγραμματική βάση προκαλώντας τον αντίπαλό του να απαντήσει.

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για άλλη μια φορά χθες από τη Δραπετσώνα πως οι 500.000 ψήφοι που χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούν στις 7 Ιουλίου για να κάνει τη μεγάλη ανατροπή. Εκτίμησε, όμως πως η “απειλή” του Κυριάκου Μητσοτάκη να οδηγήσει τη χώρα εκ νέου σε εκλογές αν δεν έχει αυτοδυναμία προκύπτει από το γεγονός πως “δεν είναι καθόλου σίγουρος πως θα κερδίσει”. “Νίκη έστω και με μια ψήφο”, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τον πολυχώρο των λιπασμάτων απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στον πρόεδρο της ΝΔ.

Τα «ψιλά γράμματα» του προγράμματος της ΝΔ δεν έχει καταφέρει να τα επικοινωνήσει έως τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό φάνηκε από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου. Το στοίχημα δεν είναι εύκολο και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός πως οι δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν να υπάρχει κλείσιμο της «ψαλίδας». Στην Κουμουνδούρου, πάντως έχουν επιλέξει και σε αυτή την αναμέτρηση να επιμείνουν σε αυτή τη λόγικη παίρνοντας το ρίσκο για το αποτέλεσμα. Η τελευταία εβδομάδα που έρχεται είναι κρίσιμη αφού αναμένεται όλα τα κορυφαία στελέχη που θα κάνουν τις τελευταίες εμφανίσεις τους στους τηλεοπτικούς σταθμούς να εστιάσουν στην «κρυφή ατζέντα» της ΝΔ παράληλλα με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι τυχαίο πως αρκετά μέλη του υπουργικού συμβουλίου και της κοινοβουλευτικής ομάδας τόνιζαν μετά την παρουσίαση του πρόγραμματος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως για το ασφαλιστικό ο πρόεδρος της γαλάζιας παράταξης δεν είχε να πει τίποτα παρά μόνο πως θα καταργήσει το νόμο Κατρούγκαλου, χωρίς καμία αναφόρα για το νέο σύστημα.

Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου με δήλωσή της ρώτησε χθες τη ΝΔ αν επιμένει στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και αν εγγυάται την καταβολή των συγκεκριμένων συνατάξεων ή ακόμα και τις εισφορές των ασφαλισμένων. Στο ίδιο μήκος κύματος, σκληρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη άσκησε και ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης επισημαίνοντας πως ανοίγει ο δρομος της ιδιωτικής ασφάλιστης σε βάρος της βιωσιμότητας του δημόσιου συστήματος, συνεχίζοντας το «σφυροκόπημα» προς την οδό Πειραιώς.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ ασκούν κριτική στη ΝΔ και για το ζήτημα των φοροελαφρύνσεων που αναβλήθηκαν για το 2020 και μετά, βασιζόμενες στην απόδοση των μεταρρυθμίσεων που θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός. Σε αυτό το πλαίσιο ανασύρουν συνεχώς δηλώσεις υποψήφιων βουλευτών του κόμματος που έχουν τονίσει πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι ο «φυσικός σύμμαχος» της Νέας Δημοκρατίας, ενώ έξω από το κάδρο δεν έχει μείνει το ζήτημα της επταήμερης εργασίας και λειτουργίας των επιχειρήσεων...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: