27.6.19

Εκκενώθηκε η ΕΒΟ στο Λαύριο...

Δύσκολη η μάχη των πυροσβεστών...

ΒΙΝΤΕΟ

Μαίνεται η πυρκαγιά στην περιοχή Νεράκι στο Λαύριο, κοντά κοντά στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων, η οποία το μεσημέρι εκκενώθηκε προληπτικά. Νωρίτερα, είχε εκκενωθεί προληπτικά και ένας άτυπος καταυλισμός προσφύγων.

Η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση και σκουπίδια, ενώ στο...
σημείο επιχειρούν 21 πυροσβέστες με επτά οχήματα, έξι οχήματα από το μηχανοκίνητο τμήμα με 12 πυροσβέστες, μια ομάδα πεζοπόρο, έξι υδροφόρες και τρία ελικόπτερα.

Στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι εντάσεως 7 μποφόρ, με την επιχείρηση της κατάσβεσης να είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Μάλιστα, με εντολή της επιχείρησης, εκκενώθηκαν προληπτικά οι εγκαταστάσεις της ΕΒΟ, την ώρα που η Πυροσβεστική έχει δημιουργήσει ένα τείχος προστασίας, προκειμένου να μην περάσει η φωτιά.

Νωρίτερα εκκενώθηκε δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, όπου φιλοξενούνταν περίπου 70 άτομα, με λεωφορεία που διέθεσε ο δήμος Λαυρεωτικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν κινδυνεύει άμεσα ο καταυλισμός, αλλά η απομάκρυνση έγινε προληπτικά λόγω του καπνού.



Πού υπάρχει σήμερα υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης σήμερα υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε περιοχές της Αττικής, της Εύβοιας και της Πελοποννήσου...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: