19.6.19

Τέλος στη δικαστική διαμάχη Ράικου - Τουλουπάκη...

Τέλος στη δικαστική διαμάχη Ράικου - Τουλουπάκη

Άνω τέλεια μπήκε στη δικαστική διαμάχη μεταξύ της εισαγγελέως Ελένης Ράικου και του συζύγου της Λάζαρου Καρνέζη κατά της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των δύο...
επίκουρων εισαγγελέων διαφθοράς, Χρήστου Ντζούρα και Στέλιου Μανώλη, καθώς «καταργήθηκε» η δίκη της αγωγής που είχαν καταθέσει οι δύο πρώτοι στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας.

Το πρώτο δεκαήμερο του περασμένου Νοεμβρίου η Ελένη Ράικου και ο γιατρός σύζυγός της, είχαν καταθέσει αγωγή κακοδικίας, στην οποία υποστήριζαν ότι με τις διαρροές που είχαν γίνει σχετικά με την υπόθεση της Novartis, παραβιάστηκε η μυστικότητα της ανάκρισης, υπήρξε παραβίαση προσωπικών δεδομένων και προσβολή της προσωπικότητας του ζεύγους.

Σημειώνεται, ότι η διαρροή αφορούσε στη λίστα των γιατρών που ελέγχονται για την υπόθεση της Novartis στην οποία περιλαμβανόταν και ο Λάζαρος Καρνέσης, ο οποίος είχε ανεξήγητο οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια, υπογραμμίζοντας ότι έλαβε το 2009 το ποσό των 1.000 ευρώ μετέχοντας σε ομαδική μελέτη γιατρών για συγκεκριμένη εργασία για λογαριασμό της επίμαχης φαρμακοβιομηχανίας. Το ζευγάρι ζητούσε με την αγωγή του 300.000 ευρώ συνολική αποζημίωση ώ για την ηθική βλάβη που υπέστη.

Το Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας, στο δικάζονται μόνο αγωγές κατά δικαστών και εισαγγελέων, δημοσίευσε την απόφασή του με την οποία καταργεί τη δίκη, καθώς προηγουμένως η κ. Ράικου και ο σύζυγός της είχαν ζητήσει από την ακροαματική ακόμη διαδικασία της υπόθεσης, την παραίτησή τους από την αγωγή κακοδικίας, καθώς από λάθος η αγωγή τους είχε αναγνωριστικό αίτημα και όταν αυτό έγινε αντιληπτό είχε εκπνεύσει η προβλεπόμενη προθεσμία για να κατατεθεί νέα αγωγή με καταψηφιστικό περιεχόμενο...

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: