11.6.19

Για τη χώρα και τη δημοκρατία...

Αυτή η εφημερίδα σταθερά και με συνέπεια ζητούσε και ζητάει αντιπαράθεση θέσεων και προγραμμάτων ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις για το μέλλον της χώρας και του...
λαού της στη μεταμνημονιακή εποχή.

Η «Εφ.Συν.» στάθηκε σθεναρά απέναντι στις αντιπαραθέσεις χωρίς ουσία και στους παράλληλους μονόλογους, όπου η κάθε πολιτική δύναμη παρουσιάζει τις θέσεις της, αδιαφορώντας για όσα λένε οι αντίπαλοί της.

Ημασταν και είμαστε αντίθετοι στον πολιτικό φανατισμό που θέλει τους ψηφοφόρους οπαδούς. Υπερασπίσαμε και θα υπερασπίζουμε την κριτική πολιτική σκέψη που καθιστά τον πολίτη γνώστη και υπεύθυνο κριτή, ικανό να καταψηφίσει ή να υπερψηφίσει με συγκροτημένη πολιτική συνείδηση.

Πριν από τις ευρωεκλογές διαπιστώσαμε πολλές φορές ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κατέφευγε συχνά σε εντυπωσιασμούς και σε έναν πόλεμο φθοράς προς την κυβέρνηση, αποφεύγοντας έμμεσα να συγκρουστεί μαζί της επί της ουσίας. Μετά την 26η Μαΐου η Ν.Δ. αντιμετωπίζει τον κύριο αντίπαλό της με εμφανή απαξίωση. Θέλει να δείξει ότι δεν τον θεωρεί υπαρκτό ή τουλάχιστον δεν τον θεωρεί υπολογίσιμο.

Με πρωτοφανή αλαζονεία, θεωρώντας προφανώς ότι έχει ήδη νικήσει και ότι αυτό που τη χωρίζει από την κυβερνητική εξουσία είναι ο χρόνος, αποφεύγει συστηματικά την πολιτική αντιπαράθεση ή την κρατάει σε πολύ χαμηλό επίπεδο. Νομίζει πως έτσι θα δημιουργήσει την εντύπωση του νικητή, πριν ακόμη νικήσει. Αν, βέβαια, νικήσει.

Στην πραγματικότητα ο Κυρ. Μητσοτάκης και το κόμμα του δεν υποτιμούν τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι ο κύριος αντίπαλός τους. Δεν υποτιμούν τα υπόλοιπα δημοκρατικά κόμματα της αντιπολίτευσης που κάνουν ουσιαστική κριτική στις θέσεις της Ν.Δ. Υποτιμούν πρωτίστως τον ελληνικό λαό, που πρέπει να αποδεχτεί την ενδεχόμενη νίκη τους στις εκλογές της 7ης Ιουλίου όχι ως νίκη προγράμματος και θέσεων για το μέλλον της χώρας, αλλά ως μοιραίο γεγονός. Κάτι σαν φυσικό φαινόμενο.

Μόνο που ο λαός στις 26 Μαΐου δεν ψήφισε για κυβέρνηση. Για κυβέρνηση θα ψηφίσει σε 26 ημέρες. Ο πρωθυπουργός παρουσιάζοντας χθες το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τα στελέχη του και τον ελληνικό λαό να βγάλουν τη Ν.Δ. από την κρυψώνα της. Αν αυτό γίνει κατορθωτό, θα κερδίσουν και η χώρα και η δημοκρατία...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: