2.6.19

"Κρίσιμη εκλογή που κρίνει τα επόμενα χρόνια της Αυτοδιοίκησης"...


Στην Καλαμάτα άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος δήλωσε: «Θεωρώ ότι ο υπουργός Εσωτερικών έχει...
τη θεσμική υποχρέωση και με την προσωπική του συμμετοχή να δίνει το παράδειγμα προς όλους τους Έλληνες πολίτες για την ανάγκη παρουσίας και συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία. Γι’ αυτό και όπως και την προηγούμενη εβδομάδα, έτσι και σήμερα επέλεξα να συμμετέχω κατά τις εκλογές κατά την έναρξη της διαδικασίας»

«Σήμερα στο υπουργείο Εσωτερικών ολοκληρώνεται μια επίπονη δουλειά, η οποία ξεκίνησε εδώ και αρκετούς μήνες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε με επιτυχία τις πιο δύσκολες εκλογές που έχουν οργανωθεί ποτέ από το ελληνικό κράτος. Ήταν μια προσπάθεια συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων κρατικών φορέων, η οποία στέφθηκε τελικά με επιτυχία, παρά τα όποια επιμέρους προβλήματα», πρόσθεσε ο υπουργός, έκανε λόγο για «σημαντική παρακαταθήκη για τη δημόσια διοίκηση» και συνεχάρη τους εργαζόμενους που με τη δουλειά τους βοήθησαν να ολοκληρωθεί η διαδικασία χωρίς προβλήματα.

Όσον αφορά την εκλογική αναμέτρηση, ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό να προκύψουν περιφερειακές και δημοτικές αρχές, οι οποίες, και στις νέες συνθήκες που διαμορφώνει η απλή αναλογική, να έχουν τη δυνατότητα μέσα από σύνθεση και συνεργασία, να προχωρήσουν σε μια δουλειά στα νέα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια, η οποία θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και στις απαιτήσεις των τοπικών κοινωνιών».

Πρόκειται για μια κρίσιμη εκλογή που πολιτικά θα κρίνει το μέλλον της αυτοδιοίκησης τα επόμενα χρόνια, κατέληξε ο υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: