19.6.19

Αναβλήθηκε η δίκη της συζύγου του Στουρνάρα...


Εκφωνήθηκε για να αναβληθεί η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση του eHealth με κατηγορούμενη τη σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου.

Υπόθεση την οποία έφερε στο...
φως έπειτα από δημοσιογραφική έρευνα και πολλαπλά ρεπορτάζ το Documento. Πρόκειται συγκεκριμένα για την απευθείας ανάθεση στην εταιρεία της κ. Νικολοπούλου ιατρικού συνεδρίου με προϋπολογισμό 713.000 ευρώ. Η σύζυγος του κεντρικού τραπεζίτη κατηγορείται για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος.

Ως φυσική αυτουργός της παράβασης καθήκοντος θα δικαστεί η πρώην γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας που ήταν και υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ, Χριστίνα Παπανικολάου. Την αναβολή ζήτησαν οι συνήγοροι και των δύο κατηγορουμένων. Η μεριά της κας Παπανικολάου επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας της πρώην γενικής γραμματέας Δημόσιας Υγείας το οποίο δεν της επιτρέπει να παραστεί στη δίκη. Κατέθεσαν και σχετικό έγγραφο από ιατρικό φορέα ημερομηνίας 18 Ιουνίου 2019 σύμφωνα με το οποίο της δόθηκε ιατρική άδεια πέντε ημερών.

Η μεριά της κ. Στουρνάρα επικαλέστηκε κώλυμα στο πρόσωπο του συνηγόρου της, Σπύρου Μουζακίτη, λόγω παράστασης του σε άλλη δίκη σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Η σύζυγος του κεντρικού τραπεζίτη ήταν παρούσα στο ακροατήριο.

Τελικά η δίκη ,στην οποία το ελληνικό δημόσιο έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, αναβλήθηκε για τις 2 Οκτωβρίου...

Διαβάστε το πόρισμα της υπόθεσης στο Documento.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: